Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Ego on vihollinen

Tänään pohdin sitä millaisen kuvan itsestäni annan kirjoitusteni perusteella. Ihmiset yrittävät liikaa näyttää ulospäin hyvältä. Nykyaikana ihmiset eivät kirjoittele elämästään Internettiin muuta kuin hyvältä näyttäviä asioita. Omista ongelmistaan ei haluta jakaa välttämättä edes kumppanilleen. Fiksuahan se tietysti on, jos haluaa pitää itsestään jotain kulissia yllä.

Tiedostan, että monet kirjoituksistani saattavat vaikuttaa naiiveilta tai typeriltä. Toisaalta, mistäs minä tiedän? Toisaalta, mitä väliä? Olen mitä olen ja tiedän itse, että olen kiltti ihminen. Tunnen itseni hyvin.

Näitä ei pidä liikaa miettiä, sillä se vasta tuhoisaa on. Olen käynyt siellä itsetunnon syvimmässä kuopassa, jossa omanarvontunnetta täytyy etsimällä etsiä. Minun ei tarvitse erikseen miellyttää ketään. Asiat onnistuvat luonnostaan hyvien arvojen, luonteenpiirteiden ja kohteliaisuuden kautta.

Huomasin, että Ryan Holidayn kirja Ego is the Enemy on julkaistu myös suomeksi nimellä Irti egon vallasta. Yksi lempikirjoistani, jota suosittelen kaikille.

Päivän muut kirjoitukseni:

Tässä kirjoituksessa on 175 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää