Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Jälleen maanantai

Lokimerkinnät alkavat pikkuhiljaa toistamaan itseään, kun on kirjoittanut useamman vuoden putkeen päivittäin. Ei se mitään. Tänäänkään ei ole mitään ihmeellistä sanottavaa, mutta reflektoidaan nyt sitten. Tai yritetään ainakin.

Huomaan olevani taas jotenkin levoton sovellusten kanssa. Aina on löydettävä jotain uutta ja kivaa säädettävää. Tällä kertaa perkaan läpi widgeteillä varustettuja iPhone-sovelluksia. Viimeksi ihastuin Pretty Progress -appiin, jolla träkkään tällä hetkellä nukkumaanmenoaikaa. On jotenkin tiedostavampaa ja viihdyttävämpää katsoa kun sekunnit vähenee johonkin tiettyyn pisteeseen.

Otin myös käyttöön SleepTownin uudestaan. Tulee sitouduttua taas ehkä hetkeksi nukkumaanmenoaikaan paremmin, koska olen vaihtanut treeniajat aamuille. En tykkää herätä kahdeksalta, mutta herätys tunti aikaisemmin on parempi kuin kokonaan ilman treenejä. Kokeillaan nyt hetken miten tämä lähtee. Kyse ei ole readikaalista muutoksesta, mutta pyöriskelin viime yönä kaksi tuntia, kun uni ei tullutkaan suunnittelemaani aikaan 23:30. Sain unta vasta kahden maissa. Silti kahdeksalta juoksulenkki ja salitreeni.

Nautin edelleen Sunsamasta arjessa ja olen alkanut aikatauluttamaan sinne myös vapaa-ajan tehtävät. Habitica sai jäädä pari viikkoa sitten, koska haluan myös vapaa-ajan tehtävät kalenteriin. Harmillisesti Sunsaman mobiiliapp ei ole vieläkään ihan paras mahdollinen, joten olen koittanut esimerkiksi Tiimoa, jonne saa kalenterin syncattua. Harmillisesti Tiimo ei näytä widgetissä tulevia tapahtumia ja tietenkään kaikki Sunsaman tapahtumat eivät sinne päädy, joten on taas useampi app samaan aikaan.

RoutineFlow on enää käytössä lähinnä aamujen aikataulutukseen. Sen parasta antia on keskittymisajastin (joka saa mennä yli ajan), keskimääräisen tehtävään kuluneen ajan näyttäminen ja reaaliaikainen valmistumisajan päivittyminen sen mukaan miten tehtäviä suorittaa. Esimerkiksi jos laitan aamurutiinit käyntiin klo 8 ja teen kaiken ajallaan, ehdin klo 10 mennessä töihin. Ilman tällaista sokaistuisin ajankulusta ja tulisi kiire. Ja muutenkin on kiva tehdä pötköön aamun askareet niin että näkee paljonko aikaa on jäljellä. Olen vain tällainen, enkä mahda itselleni mitään. Kaikki pitää mitata, aikatauluttaa ja kellottaa, jotta ei ahdista. Kaikenlainen häröpalloilu, suunnittelemattomuus ja ennakoimattomuus ahdistaa suunnattomasti. Ymmärrän, että suurimmalla osalla asia on juuri päinvastoin.

Tästähän tulikin aika roima maanantaipäivitys. AIka kiva. Uniaika alkaa 2 tunnin ja 57 minuutin päästä. Mihin tämä aika valuu?

Tässä kirjoituksessa on 390 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää