Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Fediversumi

Lokikirja ja blogi on nyt osa Fediversumia. Tämä päiväkirjamerkintä toimii siis ensimmäisenä ActivityPubin kautta maailmalle julkaistavana kirjoituksena. Äärimmäisen mielenkiintoista on etenkin nähdä kuinka tämä näkyy Mastodonin puolella, eli esimerkiksi minun instanssissani. Tämä blogi pyörii omana instanssinaan WordPressin päällä ActivityPub ja Webfinger lisäosien avulla. Löydät ohjeen feditips-tilin postauksen alta.

Eli jos haluat seurata tätä blogia Fediversessä, laita instanssisi hakuun: @admin

Minulta on kysytty paljon Mastodonista ja työstössä on jatkokirjoitus aiemmalle artikkelilleni. Kuumimpina kysymyksinä tällä hetkellä muunmuassa miten löytää seuraajia, kuinka vaihtaa instanssia ja mikä instanssi kannattaa valita. Kokonainen pikaopas osa kaksi tulossa siis pian.

Nyt olemme kuitenkin lokikirjan puolella, jonka tarkoitus on reflektoida päivääni. Eli mitäs tänään? Aamukoomat ovat järkyttäviä. Otan unta kerrankin kahdeksaan asti, eli aamulenkki saa jäädä. Etäpäivän jatko-osa, mutta aamu alkaa kuitenkin terapialla. Työpäivä käynnistyy vasta yhdentoista jälkeen ja jatkuu pitkälle iltakuuteen. Taas.

Nyt on kova vauhti. Rauhoittuisipa meno.

Tässä kirjoituksessa on 179 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää