Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Elämän tarkoitus

Hedonismi tähtää kivun minimoimiseen ja mielihyvän maksimoimiseen. Jo muinaiset kreikkalaiset filosofit kiistelivät siitä miten ihmisen tulisi elää ja moni päätyi lopputulokseen, että elämän tarkoitus on maksimoida mielihyvä.

Nykymittapuulla asia on yksinkertaisempi, mutta perusidea säilyy samana: Keskity tekemään sitä mistä pidät. Olen samaa mieltä, elämän pitää olla mielekästä juuri itselleen. Liian monesti sitä on ajatellut, millaista elämää pitäisi elää. Jonkun mielestä tietokone- ja nettielämä ei ole todellista elämää ja ihmisen tulisi nähdä maailmaa tai haaveilla jostain isommasta. Joskus nuorena datailusta ylikäytettiin nimitystä noulaiffi tai noulifetys. Nykyään nörtteily nähdään coolimpana juttuna.

Minulle tämä on parasta elämää mitä on. Haluan elää laitteiden varassa. On minulla tietysti myös haaveita ja unelmia ja ehkä joskus matkustelenkin, mutta sen tarinan aika on myöhemmin.

PS. Päiväkirjassa ja Rollemaassa on nyt muutamia uudistuksia, jotka varmaan huomaat pian. Eilispäivän aikana koodasin yhdeksän tuntia, kahdeksan minuuttia.

Tässä kirjoituksessa on 167 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää