Linux-testailut jatkuvat

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Tällä hetkellä olen kokeillut seuraavien Linux-distrojen asennusta USB-tikulta Asus Eee Pc 901:lleni:

  • Arch – Vaikea asentaa USB-tikulta. Etsii jatkuvasti optista asemaa, mitä on vaikea ohittaa. Ei mikään kaikista kivoin.
  • Gentoo – Jostain syystä grafiikaton installeri ei näy oikein. Kirjoitetut komennot tulevat viiveellä. Asennus tapahtuu suoraan komentoriviltä.
  • Fedora – Tämäkään ei lähtenyt ongelmitta asentamaan…

Ei ole kovin lupaavalta vielä vaikuttanut. Seuraavana testiin lähtee Dreamlinux. Sitten taidan siirtyä Linux Mintin Xfce-versioon. Haen linuxia joka on helppo ja nopea asentaa ja käytössä suhteellisen nätti ja sutjakka.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. vpv

    Hyvä kun jaksat testailla eri distroja :)

    Kokeilitko kopioida Fedoran live-cd:tä suoraan dd:llä tikulle, väittävät, että silleen pitäisi ainakin toimia? Toisaalta jos löydät muuten sopivan distron, niin mitäpä sitä yhteen jumittamaan.