Linnanmäki – Unelmien kesätyöpaikka?

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Linnanmäen mainokset lupaavat, että puisto on Suomen hauskin kesätyöpaikka. Joka kesä töihin palkataan noin 600 työntekijää. Suurin osa heistä on nuoria, joita houkutellaan töihin nuorekkaalla työympäristöllä ja hyvillä työsuhde-eduilla.

Eilen Ylen A-studio haastatteli eilen Linnanmäen toimitusjohtajaa. Haastattelu muuttui mielenkiintoiseksi kun toimitusjohtaja Risto Räikkönen keskeytti haastattelun pariinkin otteeseen poistumalla kuvasta ja kieltäytymällä vastaamasta kysymyksiin. Kun työoloja kritisoitiin ja aiheet menivät ”ikävemmäksi”, keskustelu keskeytettiin.

Videon voit katsoa Rollemaan lisäksi Youtubesta ja Yle Areenasta.

Haastattelu alkaa kun Ylen toimittaja Rosa Kettumäki kysyy toimitusjohtaja Risto Räikköseltä ensimmäisen kysymyksen: Miksi Linnanmäki vetää niin paljon nuoria työntekijöitä joka kesä? Tähän Risto vastaa, että siksi koska Linnanmäki ei ole varsinainen kesätyöpaikka, vaan tapa viettää kesää.

Entisten Linnanmäen kesätyöläisten kertomusten perusteella kävi ilmi että Linnanmäki on todella ryöpyttänyt kesätyöläisiään. Huvipuisto maksaa kuulemma huonoa palkkaa, ei salli pissataukoja ja niin edelleen. Terveydenhuolotakaan ei kuulemma ole tarjottu, vaikka sillä tuskin on kovin suurta merkitystä kesätyöläisten kannalta. Se on kuitenkin velvoite, joka pitää työpaikan hoitaa. Parempaa palkkaa maksetaan vanhoille työntekijöille, jotka tekevät kuitenkin samaa hommaa kuin kesätyöläisetkin. Varoituksia jaellaan liian herkästi esimerkiksi minuutin myöhästymisestä, lakun syömisestä ja muusta mielestäni aika turhasta, mikä viittaa selvästi työpaikkakiusaamiseen tai asennevammaisuuteen.

Noin seitsemän euron tuntipalkan lisäksi Räikkösen mukaan työntekijöillä on muitakin työetuja. Toimittajan niitä udellessa käy ilmi että edut ovat ilmaisia kyytejä ja ilmaislippuja laitteisiin ja kotimaisiin huvipuistoihin, ”ja niin edelleen”. Entinen työntekijä Iiro Veck kuitenkin sai potkut pelattuaan vapaa-ajalla kesätyöpaikkansa Linnanmäen pelikonetta kavereidensa kanssa (Räikkösen mukaan potkut olivat oikein). Melkoinen etu siis… kiinnostaisi tietää mitä muita etuja on, jos on?

Linnanmäki

Vähäisen työkokemuksen omaavana voin sanoa, että Linnanmäen kesätyöpalkoissa en itse näe suurta ongelmaa, sillä seitsemän ja puoli euroa tunnilta on mielestäni ihan OK palkka. Jos hypoteettisesti kuviteltaisiin 8 tunnin työpäiviä, viisi päivää viikossa ja neljä viikkoa kuukaudessa niin se tekisi 1200 euroa – ei siis hassummin. On kuitenkin hassua miten toimitusjohtaja kieltäyi vastaamasta palkkaa koskeviin kysymyksiin poistumalla kuvasta ja käskemällä kuvaajaa pistämään poikki. Ja toisaalta työntekijät tekevät usein vain 20 tuntia viikossa, jolloin kuukausipalkka on vain säälittävät 600 euroa… se selittää palkasta natisemisen hyvin.

Jutussa oli monta uskomatonta aspektia, mutta käsittämättömintä oli toimitusjohtajan käyttäytyminen. Toimari ei hymyillyt kertaakaan, puhui normaaleista asioista tiukkaan sävyyn, oli vastenmielinen, puhui itseään pussiin ja keskeytti tylysti haastattelun toistuvasti ja teki kärpäsestä härkäsen olemalla vaikea. Räikkönen myös kiisti Linnanmäen työntekijöiden sääntöjä.

Linnanmäellä on yhdet kasvot ja yksi ääni ja se on toimitusjohtajan kasvot ja ääni.

Risto Räikkönen, Toimitusjohtaja

Jos Linnanmäkeä edustaa tuollainen itsekeskeinen toimitusjohtaja, minun ei tee mieli enää käydä kyseisessä paikassa. Omituinen oli myös vastaus kysymykseen ”Mitä luulet että tuollainen perus kausityöntekijä voisi kertoa medialle, josta olisi teille haittaa?”, joka kuului seuraavasti: ”Ei ole kysymys siitä onko haittaa vai hyötyä, vaan siitä että Linnanmäellä pitää olla yhdet kasvot ja yksi ääni”. Mitä helvettiä? Tämähän alkaa vaikuttaa Jutta Urpilaisen ja Mari Kiviniemen tapaiselta ympäripyöreältä jankutukselta.

Räikkönen itse puolustelee ja kiistelee toimintaa ja vakuuttaa mm. että jarrumiehellä on jokaisen 40 minuutin työpätkässä 20 minuuttia taukoa, jolloin sitä ”taukoilua” on ”enemmän kuin riittävästi”. No totta helkutissa on, sillä vuoristoratahan jarruttaa ja pysähtelee vähän väliä, siinähän se taukoilu kivasti meneekin. Kahvitakoa ja kusemista voi harrastaa vaikka sieltä vaunusta. Lisäksi ex-työntekijä painottaa että paikkaajia ei ollut ja taukotilojen ollessa omasta työpisteestä kaukana, siellä ei ehtinyt kuin kävästä. Eräs Iltalehden foorumilla kirjoittaakin:

Voin kuulkaas entisenä työntekijänä kertoa, ettei laitepuolella vuoristorataa lukuun ottamatta ole todellakaan 40 min töitä ja 20min taukoa… Kyllä se om vaan noiden jarrumiesten etu! Normaalisti 8h duunipäivänä on 15min, 30min ja 15min taukoa, ja jos oikein huono tuuri sattuu ja laitteesi missä työskentelet on kaukana niin kerkeät taukotilalle tullessasi juuri ja juuri vessassa käydä, kun jo pitää takasin lähteä.

Räikkönen on sentään yhdessä asiassa oikeassa, että työpaikassa oltavia sääntöjä täytyy noudattaa ja niiden rikkomisesta seuraa sanktiota. Mutta jos sanktiot ovat työsopimuksen purku ”säännöistä” kuten että työajan ulkopuolella ei saa pelata huvipuiston pelikonetta ja työajalla sekuntiakaan ei saa olla myöhässä (silloinkaan, vaikka se ei vaikuttaisi mihinkään – ja harvemmin minuutti mihinkään vaikuttaa) ja muuta yhtä turhaa, silloin ei puhuta hyvästä – tai ainakaan millään tapaa miellyttävästä tai joustavasta – työpaikasta.

Minä linnanmäellä viime vuonna

Voi olla että kaikki ei pidä paikkaansa tai toimittaja mokasi tai jotain muuta vastaavaa, mutta silti videon perusteella minulla jäi toimitusjohtajan käyttäytymisen ja kylmyyden mulkkuuden myötä häiritsevän paska kuva koko Linnanmäestä. Olen jonkin verran kriittinen lähteitä kohtaan, mutta luotan kesätyöläisten sanaan kuitenkin jonkin verran, sillä tiedän että Suomessa rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Homma toi nimittäin lisäksi mieleeni yli neljän vuoden takaisen kesätyöpaikkani Petron Marjatilalla, sillä siellä oltiin ihan samanlaisia voittokeskeisiä kuninkaita ja pidettiin työntekijöitä vain mustavalkoisina numeroina papereilla, ihmisoikeuksista tietoakaan.

Video kertoi, että Linnanmäellä on sisäisiä ongelmia, joita ei ole myönnetty tai ei ole tähän asti suostuttu ratkaisemaan. Toimittaja Rosa Kettumäen kokemattomuutta on turha kritisoida, hän kun on tehnyt juttua vaikka mistä kuntavaaleista lähtien.

Samaa mieltä näiden kommenttien kanssa:

Onhan se ihmeellistä jos lähdetään kiertelemään ja kaartelemaan toimittajan kysymyksiä. Mielenkiinto herää varmasti kaikilla. TJ olisi voinut vastata helposti en kommentoi eikä ryhtyä käyttäytymään kuin lapsellinen kakara! Ja se että lähdetään sopimaan mitä toimittaja saa kysellä haastateltavalta on käsittämätöntä. Pisteet toimittajalle ettei ryhtynyt kyykytettäväksi!

Kyse on siitä, että johtajille maksetaan ammattimaisesta käytöksestä. Tuollaiset kysymykset eivät ole asiattomia, jokaisen ammattilaisen pitää selvitä niistä.

Harvoin olen telkarissa nähnyt kenenkään munaavan itseään ja edustamaansa yritystä yhtä antaumuksella kuin herra Räikkönen eilen.

Tuntuu vaan että Suomessa monessa työpaikassa tunnutaan kyykytettävän työntekijöitä. Jos ei työetujen puolesta niin ilmapiirin ja palkan puolesta. Ja suomalaiset tietysti nielevät kaiken ja tekevät työnsä hiljaa. Mitäs epäkohtiin tai häiritseviin asiohin puuttumaan, kun mitään ei kuitenkaan mahdeta?

Ja ei, tämä ei ole maailmanloppu. Minua ei harmita työläisten olot, enkä pelkää lastensuojelutyön puolesta. Kunhan vain otan kantaa. Noinkin ison puljun pitäisi kestää kritiikkiä – etenkin sen toimitusjohtajan.

Ehkä Räikkösellä oli vain huono päivä, ehkä ei, kuka tietää? Emme ole kuulleet asian hyviä puolia. Kaipailisinkin kommentteja muilta entisiltä Linnanmäen kesätyöläisiltä, oliko asia näin, oliko siellä mukava työskennellä? Olen joka tapauksessa iloinen, että tämä kissa nostettiin pöydälle.

Aiheesta lisää:

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

26 kommenttia

 1. ex-lintsi

  Hei! Jätän vaan lyhyen kommentin Mäen entisenä laitetyöntekijänä. Nuo kaksi kesää jotka siellä työskentelin olivat tähänastisen elämäni parhaimmat! Rankkaa oli mutta niin oli huvitkin :-) Aika tyhjästä on tämä kohu muovailtu, kun esimerkiksi kaupan alan tauot ovat vielä huonommat. Risto kyllä munasi itsensä täysin, mutta ei se vertaus mäkkäriinkään ollut kovin järkevä.

 2. Rolle

  Kiitos kommentista! Jos kyseisiin asioihin on luottaminen, en silti olisi duunissa Linnanmäellä.

 3. momo

  morjens. nykyisenä työntekijänä voisin sanoa, että taitaa riippua työolot vähän osastosta. laitepuolella valittaisin ainoastaan palkasta. esimiehet ovat omasta mielestäni rentoja ja reiluja, vessaan pääsee koska vaan, ja taukoja on parin tunnin välein (tänään 11h päivänä oli 35min, 25min ja 2x 20min tauvot). ja jos huippaa helteellä niin soiton kautta voi mennä ensiapuun lepäilemään tai vaihtaa varjoisampaan laitteeseen. meille nimenomaan on korostettu, että juokaa vettä kyllä te vessaan pääsette. ei ne säännötkään ole mitenkään mahdottomia, kuten työpisteellä tekstaaminen jne. yleensä näissä on kyse vain turvallisuudesta. räikkönen ei tosiaan handlannut kyllä haastatteluita, tuskin tässä muuten mistään kohistaisiin. ei muuta ;)

 4. momo

  ah ainiin, no se kyllä on edelleen epäilyttävää, että saadaanko me vai eikö me saada ottaa kantaa linnanmäen asioihin julkisesti. koulutuksissa sanottiin, että ei kun taas räikkönen sanoi haastattelussa, ettei ole kuullutkaan tällaisesta säännöstä. et et.. :D mutta ymmärtääkseni netissä saa sitten kirjoittaa mitä haluaa, ollaan kehoitettu kyllä MIETTIMÄÄN mitä sanoo.

 5. Lintsiläinen

  Olen ollut lintsillä jo 5 vuotta töissä ja voin sanoa suoraan, ettei meistä juurikaan kukaa tee tätä työtä rahan takia. Nää asiat mitkä nyt on noussut ton ohjelman myötä esiin on täyttä paskaa. Tauolla kyllä ehtii syömään (laitteet jotka sijaitsee kauempana taukotilalta. saavat pidemmät tauot) ja laitteelta pääsee vessaan jos vain esimiehille soittaa ja pyytää tuuraajaa laitteelle. Ohjelmassa esiintyneet poikakin sai potkut isommista syistä kun ohjelmassa kertoo. Säännöt tehdään kaikille työntekijöille hyvin selväksi jo ennen töiden alkua, yksi säännöistä on ettemme saa pelata lintsin tavarapelejä vapaa-ajalla, ihan ymmärrettävä juttu. Toinen haastattelun pojista oli tänäkin vuonna lintsille töihin hakenut mutta ei päässyt koska asenne oli viime vuonna ollut niin huono työntekoon, katkeraa panettelua sieltä suunnalta siis.
  Menneet kesät ovat olleet elämäni parhaita enkä vaihtaisi niitä mihinkään. satoja kavereita ja iloisia kesäpäiviä. Vaikka duunia painetaan n. 12h päivässä ja asiakkaat ei ole aina niin ymmärtäväisiä, silti jaksetaan joka päivä teitä hymyssä suin palvella. Esimiehiltä saa tukea ja neuvoja jos niitä kaipaa.
  Räikkönen käyttäytyi tökerösti mutta niin myös haastattelija. Jos haluaa tietää mitä me oikeasti laitteilla tehdään voisi kysyä esim. laitteiden esimiehiltä, ei ripa tiiä näistä hommista yhtää mitää.

 6. micke

  Lintsiläinen, miksi ette saa pelata vapaa-ajalla lintsin pelejä? Hassulta kuulostaa minusta.

 7. gabe

  Tuota pelaamiskieltoa voisi varmaan verrata siihen ettei oman firman työntekijät yleensä saa esimerkiksi osallistua yrityksen asiakkaille järjestämiin arvontoihin yms. Kuulostaa ihan järkevältä, jos esimerkiksi toimii itse työajalla pelinhoitajana niin varmaan osaa jotain ”kikkoja”.

 8. Rolle

  Yllättävän paljon palautetta paikan päällä työskenteleviltä, kiitos siitä! Oli niin tai näin, haastattelutilanteen toimitusjohtaja kusi. Toisaalta itsekin vähän mietin kertoivatko potkut saaneet ex-työntekijät koko totuutta haastattelussa. Kiitos kun valaisitte asiaa.

 9. RouVix

  Ehkä vähän pääaiheen ohi, mutta…

  ”seitsemän ja puoli euroa tunnilta on mielestäni ihan OK palkka. Jos hypoteettisesti kuviteltaisiin 8 tunnin työpäiviä, viisi päivää viikossa ja neljä viikkoa kuukaudessa niin se tekisi 1200 euroa “ ei siis hassummin.”

  …Wat O_o

  Mulla ei kävisi mielessäkään tehdä töitä 1200 e kuukausipalkalla. Vuosi sitten tein kesätöitä hammasta purren 1300 eurolla, käytännön pakosta kun oli pakko saada harjoittelu suoritettua koulua varten. Siinä meneekin kuitenkin sitten kipuraja, että mielummin lomailen kuin teen duunia huonolla palkalla. Mielestäni tuo on myös yleisesti ottaen todella huono palkka, myös nuorelle kesätyöntekijälle. Käsittämättömän halvalla Linnanmäki työvoimansa hankkii, vaikka ilmeisesti hyvää tulosta tuottaakin. Toivottavasti tämä ”kohu” tuo muutosta kesätyöntekijä-raukkojen oloihin ja palkkaukseen.

 10. Lintsiläinen

  Tuota pelikieltoa ei koskaan ole sen kummemmin selitelty kun ei sitä kukaan oo alkanut vastustamaankaan. Varmasti jos saisimme pelata, meitä suosittaisiin koska pelien hoitajat osaavat kikat joilla voittaa.

  Ikävä oli kyl nyt kuulla että kyseinen dokkari vaikutti niin monen ihmisen lintsi suunnitelmiin. Parina viime päivänä on kyllä asiakkaat tulleet kummastelemaan miten jaksamme tehdä 12h päivässä töitä ja miten sääntömme ovat niin tiukat. Mielestäni lintsin säännöt ovat yhtä tiukat kuin muuallakin, olen työskennellyt myös pahemmissa natsi paikoissa. Käykää toki Linnanmäen nettisivuilla lukemassa työntekijöiden omaa blogia, siellä ystäväni Mikko on myös kertonut oman kantansa tähän kohuun.

 11. RouVix

  Lintsiläinen: Linnanmäen oma nettisivu ei ehkä ole paras mahdollinen lähde Linnanmäen työolosuhteista keskustellessa :)

 12. Lintsiläinen

  Ehkä nettisivu ei olekkaan se paras mahdollinen. Blogi jota kyseisellä sivulla julkaistaan on kyllä ihan sensuroimaton mielipide kyseiseltä kirjoittajalta ja varmasti moni muukin työntekijä on samaa mieltä. Joten eiköhän paras lähde ole itse työntekijä kun sentään kyseessä on meidän työolosuhde asiat?

  Nyt kun Linnanmäki on mediassa ihan tarpeeksi pyörinyt ja toimittajat häiriköineet meidän työtämme, olisiko myös hyvä hetki tutkia vähän muidenkin paikkoijen työolosuhteita? Esim Puuhamaan työntekijät tekee onnettoman pienellä palkalla töitä ja tauot kestää noin 15min kerrallaan. Linnanmäki antaa myös korkeinta palkkaa kaikista huvipuistoista. Itseäni ainakin kiinnostaisi kuulla mitä muiden huvipuistojen työntekijät ajattelevat työstään/palkastaan…

 13. Martti Laine

  En uskalla sivustakatsojana sanoa Lintsin työoloista mitään, sillä huomattavasti näyttää tulevan myös positiivista palautetta, negatiivista unohtamatta.

  Kuitenkin, toimitusjohtajan käytös haastattelussa oli erittäin outoa, ja herätti mielenkiintoni. Vaikea edes uskoa koko haastattelua todeksi, sillä Räikkösen reaktio on todella ihmeellinen.

 14. Allu

  On se kumma jos siitä annetaan potkut jos pelaa vapaapäivänä peliä linnanmäellä. :(

 15. Buubbeli

  En nyt ymmärrä kuinka vaikea on ymmärtää se, ettei vapaa-aikana saa pelata? Miettikää ny helvetti. Joku lintsiläinen menee pelaamaan jotain peliä, ja voittaa jonkun ison palkinnon. No, jostain sit selviää, että tää voittaja olikin töissä lintsillä. Miettikääpäs vaan sitä haloota (by Ilta-Sanomat & Iltalehti lähinnä), mikä siitä tulee. Samoin (kuten joku aikasemminkin mainitsi), myös kaikkien firmojen arvonnoissa on se kohta ” työntekijät perheineen eivät saa osallistua kilpailuun”!

 16. Rolle

  Miksi siitä tulisi haloo? Eihän työntekijä vapaa-aikana sen kummempi pelaaja ole kuin muutkaan lintsin kävijät? Entä kuinka ihmeessä voittajia jotenkin lähdetään selvittelemään tai kuulutetaan ylipäätään? Toisaalta ymmärrän kyllä täysin sen jos on itse siellä pitämässä arvontakojua, mutta käsittääkseni homma koskee kaikkia Linnanmäen työntekijöitä, oli sitten jarrumiehenä tai respassa. SItä en ymmärrä.

 17. Rolle

  Lisäksi ”työeduksi” lasketaan vapaat pääsyt vapaa-ajalla, mutta kuitenkin kilpailut ja kojut on evätty?

 18. Buubbeli

  Kuten sanoin, haloo tulisi IS:n ja Iltalehden takia. Ei mitään ko. lehtiä vastaan, niillä vaan on tapana tehdä kärpäsestä härkänen. Toki ymmärrän sen, että tuo sääntö kuulostaa vähän oudolta, varsinkin (kuten Rolle mainitsi), jos on töissä esim. jarrumiehenä. Toisaalta, jos kiellettäisiin pelaaminen vain kojujen pitäjiltä, siitä varmaan saataisiin nykyään aikaseksi kohu syrjinnästä tms.

  On se mun mielestä etu, että pääsee vapaa-ajalla laitteisiin ilmaiseksi täysin vapaasti, kun normaalisti rannekkeesta joutuu maksamaan sen 40e.

  Samaa mieltä kyllä kaikkien edellisten kirjoittajien kanssa, että Räikkönen onnistuu kyllä lokaamaan Linnanmäen työpaikkana täydellisesti. Tämän videon (ja blogin myös, hyvä teksti btw :>) perusteella saisin täysin eri kuvan, kun mitä olen saanut siellä itse työskenneltyäni.

 19. jari

  Mitä hittoa!! Minä teen töitä 5 pvää/vko n.13 h/pvä. Kerralla n. 4.5 h sitten 45 min tauko… Revi siitä; senkin… Lusmu. Ei siellä lintsillä oikein rivakkaa se liike ole, eli miksi siitä liikoja maksamakaan. Tennaria toisen eteen, ehkä tilikin siitä paranee.

 20. Buubbeli

  Mitä hittoa!! Minä teen töitä 5 pvää/vko n.13 h/pvä. Kerralla n. 4.5 h sitten 45 min tauko¦ Revi siitä; senkin¦ Lusmu. Ei siellä lintsillä oikein rivakkaa se liike ole, eli miksi siitä liikoja maksamakaan. Tennaria toisen eteen, ehkä tilikin siitä paranee.

  Kenestähän/kenellehän mahdat puhua?

 21. Rolle

  Samaa mietin. Itsehän heitin vain pientä kritiikkiä ihan näin kävijän näkökulmasta, koskaan en ole lintsillä töissä ollut. Tauko-kohdassa viittasin lähinnä Räikkösen lausuntaan, jossa hän sanoi jarrumiehellä olevan koko ajan ”taukoja”, viitaten tällä siihen että laite pysähtyy jatkuvasti ja näin ollen siitä kasaantuvat ”tauot”.

 22. romppeli

  Pakko itsekin kommentoida tätä ketjua, olen ollut kuusi kesää linnanmäellä töissä. Päivääkään en vaihtaisi pois. Meillä on käytössä työehtosopimus, jota noudatetaan pilkuntarkasti. Lisäksi lintsi maksaa työehtosopimusta parempaa palkkaa kaikille työntekijöilleen.

  Työpaikalla pitää olla sääntöjä, ja sääntöjen tulee olla tiukat varsinkin silloin, kun n. 600 työelämässä vähän aikaa ollutta henkilöä tulee määräaikaiseen työsuhteeseen. Pelien pelaaminen on kielletty työntekijöiltä, koska kaikki kesätyöntekijät voidaan määrätä tekemään pelinhoitajien työtä ja siinä työssä voi oppia tavat, miten tavarapalkinto voitetaan helposti. Tauoilta ei voi myöhästyä, koska se on aina tauon antajan tai seuraavan työntekijän tauosta pois. Yksinkertaista logiikkaa.

  Tiesin nämä videolla esiintyneet pojat. Toisen työsuhteen päättämisen perusteena oli vakavampi rikkomus kuin videolla mainitaan. Toisen työnteko oli niin ala-arvoista, etten edes minä olisi häntä palkannut uudestaan. Dokumentissa ei kerrottu asioiden oikeaa laitaa.

  Samaa mieltä edellisten kanssa siitä, että pr-hommat voisi jättää ammattilaiselle tuolla lintsin johdossa.

 23. Rolle

  Kiitos kommentista ja pahoittelut hieman myöhäisestä vastauksesta. Tämäkin tapaus on siis valheellista journalismia, joka olisi tietysti pitänyt arvata.

  Kiitos että valaisit tapausta lisää. Pitää ottaa huomioon että tämä kirjoitus on kirjoitettu melkein heti uutisen ilmestyessä kansan luettavaksi.

 24. lintsiläinen

  Vaikka tämä on jo ”ajat sitten kirjoitettu”, päätin tulla itsekkin kantamaan korteni kekoon kerran kun tämä taas on ajankohtainen kun lintsi hakee uusia työntekijöitä ja taas lintsiä haukutaan.

  Itse olin vuoden 2012 kesän linnanmäellä töissä pelimyyjänä ja en vaihtaisi päivääkään pois. Onneksi täällä entiset työntekijät ovatkin kertoneet oleellisia asioita mm. tauoista, terveydenhuollosta ja siitä, ketkä sieltä oikein saa potkut. Aloitetaan vaikka tosta potkujen saajista. Eli kun mä menin tuonne töihin, kysyin ketkä kaikki siellä on saanut potkut. Ainoa, joka oli saanut potkut oli nukkunut työajalla keskellä peliä pehmolelu sylissä ja TÄMÄN LISÄKSI puhunut todella paljon asiattomia esimiehistä. Eiköhän tuo riitä olemaan peruste erottamiseen.

  Sitten seuraavaksi tästä, kun monet on ihmetellyt miksi lintsiläiset ei saa pelata pelejä. No, kuten jo tuolla ylhäällä sanottiin, se on totta, että pelimyyjät osaa kyllä kaikenlaisia kikkoja varsinkin itse ja näinollen voisi ihan helposti itse saada tosi isoja palkintoja, jos pelata saisi. Lisäksi ihan hyvin olisimme voineet avustaa muitten osastojen ihmisiä, jos he saisivat pelata. Vähän epäreilua olisi, eikö?

  Sitten noista tauoista. Se on kyllä ihan liioteltua,että 8tunnissa saisi vain noin vähän taukoja, meinaa kyllä meillä se oli jotain 40min 30min ja 20min luokkaa ja laitetyöntekijät saivat vielä lisätaukoja. Ja palkasta: työ ei ole mitenkään fyysisesti raskasta, joten minun mielestäni se 7,74 palkka ei todellakaa ollut huono palkka. Lisäksi, muissahan huvipuistoissa tosiaan maksetaan paljon vähemmän palkkaa.

  Itse en tosiaan vaihtaisi sekuntiakaan työskennellessäni lintsillä ja minun mielestäni lintsin pitäisi vähän oikaista näitä ihmisten mielikuvia lintsiltä. Minultakin ties kuin monesti kysyttiin toiminko orjatyöläisenä, mikä oli jotenkin todella outoa aikuisilta ihmisiltä. Se on kyl totta, ettei Räikkönen ole penaalin terävin kynä, ja hänen tilalleen pitäisi kyllä joku vähän sosiaalisempi ihminen ottaa. Mutta minun mielestäni hänet kyllä myös laitettiin aika epäreiluun tilanteeseen.

  Linnanmäellä mielestäni ikävin asia? Joidenkin asioiden asenne. Minulle skitsottiin, jos selkeästi sanoin palvelevani jonosta ja ihmiset meni vain riviin yrittäen kiilailla toistensa ohi. Lisäksi, olisin rikas jos olisin saanut rahaa joka kerta kun joku kysyy ”paljon tämä maksaa” ja hinta oli suoraan silmien edessä isolla fontilla. Jatkuvat haukkumiset ja epäasialliset ”oletkos orja, palveletko minua nyt koko päivän, jokos sut sais vedettyy jostain narusta” enemmänkin oli ongelma, ei linnanmäki. Olen puhunut :–D

 25. lintsiläinen

  *siis asiakkaiden asenne, korjaan vielä, ettei kukaan käsitä väärin. Tuli joku ajatusvirhe tuossa, kun en virhettä huomannut :-)

 26. 5 suosituinta tekstiä Rollemaassa | Rollemaa.org

  […] 1. Linnanmäki “ Unelmien kesätyöpaikka? […]