Lauantain kuulumiset – Kooste Jyväskylän kirjamessuista ja Lotan 2-vuotissyntymäpäivistä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Kaaoksen ruhtinaatLauantai oli vauhdikas päivä. Viikonloppuni kului muutenkin turhan nopeasti. Pienessä kankkusessa lähdin perheeni kanssa Paviljongin viini-, kauneus-, puutarha-, ja kirjamessuille, joista tosin tsekkasimme oikeastaan ainoastaan kirjamessut. Päätin kirjamessujen elvyttävän lukuharrastukseni, joka on pahasti tyrhetynyt vuosien saatossa. Luin vielä kuutisen vuotta sitten kirjan viikossa, nykyään hyvä jos kirjan vuodessa.

Metsästin koko aamupäivän Michael Moynihanin ja Didrik Sí¸derlindin kirjoittamaa black metallin historiasta kertovaa Kaaoksen ruhtinaat – Mustan metallin messu -teosta, mutta eräällä standilla sain tietää sen olevan kustantajalta asti loppu. Divareistakaan ei onnannut, joten laihaksi jäi.

Mukaan tarttui kuitenkin Hugleikur Dagssonin mainio Saako tälle edes nauraa? -sarjakuvateos, jonka vitsit saivat vaimoni voimaan pahoin. Dagssonin teokset ovat muutenkin ihan parhaita, vaikka vitsit ovatkin rajumpaa sorttia. Itselleni synkempi setti uppoaa paremmin. Kirja ei tosiaankaan sovi lapsille tai herkemmille ihmisille.

Ote Hugleikur Daggsonin kirjasta

Valittavana oli liikaa kirjoja, joten muita kirjoja ei tullut ostettua. Vaimo osti Sofi Oksasen Puhdistuksen, jonka aion itsekin lukea. Messuilla oli myös Kirjastoauto, josta varasin itselleni sen Kaaoksen Ruhtinaat. Nyt maanantaina pitäisi muistaa noutaa se.

Terra Cognita ja Kimmo Pietiläinen

Netti-illassakin pälättänyt Kimmo Pietiläinen ja Terra Cognita -piste.

Selailin lähinnä rock- ja metallimusiikkiin liittyviä julkaisuja, joita ei paljon löytynyt. Silmääni osui kuitenkin Timo Raution Rokatessa roiskuu Osa 3, jonka etukannen menestyneiden suomibändien joukkoon oli eksynyt yhtye nimeltään Impalent Nazarene. Kyseisen nimistä bändiä ei ole olemassakaan. Ehkäpä kuitenkin tässä tarkoitettiin suhteellisen menestynyttä suomalaista black metal bändiä nimeltä Impaled Nazarene? En jäänyt tarkistamaan oliko bändin nimi kirjoitettu väärin myös kansien sisäpuolelle…

Rokatessa roiskuu -kirjan typo

Messuilla kävi puhumassa pääministeri Mari Kiviniemi (jonka puhetta en tosin jäänyt kuuntelemaan) ja Mikael Jugnerinkin spottasin. Paljon oli myös muita julkimoita ja eri puolueiden standeja. Loppujen lopuksi, eipä tuo lukuharrastus mitään kunnon starttia saanut, mutta ainakin pyrin nyt asennoitumaan lukemiseen eri tavalla. Lukeminen on mukavaa, jos sille jäisi nykyään aikaakin. Toki kyse on enemmänkin priorisoinnista…

Lotta 2 vuotta

Iltapäivästä kotonamme vietettiin tyttäreni 2-vuotissyntymäpäiviä. Paikalle saapui anoppini ja isäni porukoineen ja oli todella mukava ilta. Paljon herkkuja ja lapset tykkäsivät. Iloista Lottaa on ihana seurata. Nyt pitää taas pikkuhiljaa palata takaisin arkeen…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Stsip

    Hoho, nuo sarjikset on ihan parhaita. Oli pakko ostaa kaikki. :D

  2. Jyri Väätäinen

    Ei9 naurattanut tuo vitsi. Lämpenen vain tuhmille vitseille. :)