Kongossa paniikki penisvarkaiden vuoksi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 16 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Päivän oudoin uutinen:

Kongon poliisi on pidättänyt 13 noitaa, joita epäillään miesten penisten varastamisesta tai kutistamisesta mustan magian keinoin. Kongon demokraattisessa tasavallassa on koettu paniikin aalto väkijoukkojen yrittäessä lynkata noituudesta syytettyjä ihmisiä.

Väitteet penisvarkauksista ovat yleisiä Länsi-Afrikassa. Alueella esiintyy yhä noituutta ja alkuperäisiä uskontoja ja siellä tapahtuu myös rituaalimurhia.

Huhut penisvarkauksista alkoivat kiertää pääkaupungissa Kinshasassa viime viikolla. Huhuja lietsottiin radio-ohjelmissa, joihin soittaneet varoittivat takseissa matkustavista kultasormuksisista penisvarkaista.

Poliisi jopa löysi 14 noitien uhria, jotka väittivät noitien saaneen heidän peniksensä katoamaan tai kutistumaan pelkän kosketuksen voimalla.

Reuters/Kinshasa

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä