Kokemuksia Linux Mintistä asuksen miniläppärillä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Tähän taidan jäädä. Linux Mint 7 vaikuttaa erittäin toimivalta eee pc:ssäni. Compiz on oletuksena päällä, mutta silti efektien kanssakin läppäri toimii erittäin sutjakkaasti – toisin kuin Windows Xp. Asensin ensimmäisten joukossa avant-window-navigatorin, conkyn ja winen (ainoa windows-ohjelma jota tulen käyttämään on Spotify, sillä pienen kiintolevykapasiteetin vuoksi koneelle en rupea latomaan musiikkia). Yhdistelin oman iconpackin smilestä, Shiki-Mintistä, Tango-Customista ja omista vanhoista ikoneista. Teemaksi laitoin Ubuntu Dustin, joka tuntuu natsaavan. Taustan tongin jostain Smashing Magazinen arkistoista.

Linux Mint EEE:llä

Virransäästötekniikka Mintissä on hieno. Kaikki tuntuu toimivan out-of-the-box, mikä on melko harvinaista ainakin vanhemmissa linuxeissa. Flash-video ja äänet toimivat oletuksena, kuten myös langaton netti. Toisaalta vapaiden verkkojen näkeminen oli hieman aivotyön takana, nimittäin en tiennyt enkä älynnyt että wlan-kuvaketta pitää painaa pohjassa vasemmalla hiiren napilla. Muuten kaikki sujuu kuin rasvattu.

Linux Mint on käyttöjärjestelmä, jota voin suositella niin pöytäkoneille kuin läppärillekin. Mintistä ei tietääkseni ole miniläppärille/notebookille kustomoitua versiota, mutta perusversio ajaa melkein saman asian. Vielä ei ole takkuamista tullut vastaan, vaikka olen multitaskannut kolmella työpöydällä.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 32-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Twitter ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Kokemuksia Windows 7:sta asuksen miniläppärillä | Rollemaa.org

    […] mutta jotenkin Windows on edelleen jostain syystä mukavampi omaksua läppärikäytössä. Linux Mint oli läppärikäytössä paras, mutta jonkun ajan kuluttua päätin hylätä senkin. Macbook olisi tietysti paras ratkaisu, mutta […]