Jinni uudistui – täydellisempää suosittelumoottoria elokuville saa hakea!

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Leffa- ja nettifriikkinä listaudun jokaiseen vähänkin kiinnostavaan paikkaan ja tällä hetkellä olen rekisteröinyt itseni kymmeniin leffasivustoihin. Tällä hetkellä käytettyjen sivustojen linkit löydät leffasivuni pohjalta.

Jokaisessa leffasivustossa tuntuu olevan oma valttinsa, esimerkiksi Letterboxd on paras sosiaalinen leffasivusto, IMDb:stä löytyy hyvin tietoa ja arvosteluita sen tunnettavuuden vuoksi, Netflix on passeli katsomiseen ja GetGlue ilmoitteluun (”check-innailuun”) ja lyhyisiin keskusteluihin.

Lähes jokaisesta leffapalvelusta puuttuu kuitenkin toimiva suosittelumoottori. Yritystä löytyy kyllä ja ainakin Foundd, Synopsi.tv ja Trakt.tv osuvat usein aika lähelle. Jinni kuitenkin perustuu lähes pelkästään suosittelumoottoriin, joka on kuin onkin vertaansa vailla. Vastaavaa ei löydy mistään muusta palvelusta.

Ennen uudistusta Jinni.com näytti tältä:

Vanha Jinni.com

Muistan kun ilmoittelin taannoin bugeja ja viestittelin kehittäjän kanssa, joka kertoi kehitteillä olevan uuden version ilmoittaessaan että vanhalle sivustolle ei julkaisuun asti tehdä juuri mitään muutoksia. Olin uutisesta innoissani, mutta ehdin unohtaa koko homman kun julkaisu venyi ja venyi. Tämän viikon alussa huomasin ison bannerin, jossa ilmoitettiin että uutta on tulossa pian.

Tänään muistin vierailla sivustolla seuraavan kerran ja uusi versio oli ilokseni julkaistu. Toiminnot näyttävät päällisin puolin samalta, mutta nyt pystyy kirjautumaan Facebookilla, profiili on vähän laajempi ja suosittelut vähän tarkempia. Käyttöliittymä on myös tietysti nätimpi. Tykkään erityisesti siitä, että suosittelut on nyt kategorisoitu valmiiksi.

screenshot-by-nimbus-www-jinni-com (1)

Profiilit eivät näköjään enää ole julkisia, eikä minunkaan profiilia näe enää ellei ole kirjautunut, mutta veikkaan että Jinni haluaa nyt kerätä lisää käyttäjiä ja saada heidät kirjautumaan.

screenshot-by-nimbus-www-jinni-com-user-rolle-recommendations (1)

Parasta Jinnissä on oppivan suosittelusysteemin lisäksi haku. Jos fiilis on vaikka kauhuelokuville, pystyy pelottavia elokuvia kätevästi hakemaan valitsemalla Mood ja laittamalla hakusanaksi ”scary”. Jos tykkää avaruusleffoista, valitsee Place ja heittää haun ”outer space”. Helppoa ja toimivaa.

screenshot-by-nimbus-www-jinni-com-discovery-all-explore (1)

Listasta napsii arviot niille, jotka on jo nähty ja ruksaa pois ne, jotka eivät kiinnosta ja niitä elokuvia ei enää koskaan tule vastaan, toisin kuin esimerkiksi Netflixin puutteellinen suosittelutoiminto, joka työntää jatkuvasti katsottavaksi leffoja jotka on jo nähty.

Jinniin saa myös tuotua arviot IMDb:stä, Netflixistä, Facebookista, Rotten Tomatoesista ja Flixsteristä. Vielä kun saisi loputkin jotenkin yhdistettyä niin siinäpä vasta olisi täydellinen palvelu. Toisaalta Jinni taitaakin toimia suositteluenginenä parhaiten.

Kaiken kaikkiaan hieno juttu ja kaivattu uutuus. Suosittelen tutustumaan.

Ai niin, Jinnistä on muuten nyt myös iPad-sovellus. Pystyy latamaan tosin vain jenkkistoresta, mutta se onnistuu helposti vaihtamalla väliaikaisesti maan United Statesiin Apple ID-asetuksista.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä