Herättyään yöhön ei tahtonut enää nukkua

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Menin kymmenen jälkeen nukkumaan, kun väsytti niin älyttömästi. Äsken heräsin ja kello on kolme. Eipä tullut enää uni silmään, joten otin kokista. Seuraavaksi katsoin kännykkääni, joka näytti lukemaa 3:00. Avasin Opera Mini -selaimen ja kirjauduin pöytäkoneen transmissionin web-hallintapaneeliin ja pysäytin prosessit. Sitten nousin ylös, avasin kolme näyttöä, istuin tietokoneelle…

Ensimmäisenä avasin Woopran ja kauhistuin. Vieläkin yli sata online.kävijää. Tällä kertaa myöskään käyttäjät eivät rajoittuneet ainoastaan Suomeen, vaan IP-osoitteita oli myös ranskalaisia, italialaisia, amerikkalaisia ja tuntemattomia. Tuntuu oudolta. Blokkasin jo erään ranskalaisen IP-osoitteen, josta oli yhteensä viisi eri instanssia samasta osoitteesta. Alkaa pikku hiljaa vaikuttamaan joltakin ihme hyökkäykseltä. DOS se ei taida olla, koska webhotellini ei ole hidastunut lainkaan.

Seuraavana 1) käynnistän woopran uudestaan, 2) tutkin käyttäjien tietoja vähän lisää, 3) otan yhteyttä scene groupin asiakaspalveluun. Voihan tosiaan ollakin että tämän eilisen blogiboostini takia sivulle on keräytynyt hirveästi kävijöitä samaan aikaan. Sitä paitsi merkintäni peilautuvat Facebookin muistioon rss:n kautta, mikä voi tuoda myös botteja/kävijöitä muiltakin mantereilta. Ajatuksena kuitenkin kovin naiivi, koska nuo samat kävijät ovat olleet sivulla jo monta tuntia. Ja kun ajattelee että keskimääräinen oikean kävijän visitti sivulla on maksimissaan parikymmentä minuuttia. Tuntia kävijä ei jaksa palloilla rollemaassa, ellei sitten aloita lukemismaratonia.

Se siitä wooprasta, jospa tuo kävijäboosti tänään selviäisi. En jaksanut kauaa istua viileällä tietokonetuolilla, joten otin läppärin kouraan ja menin takaisin sänkyyn. Nyt olen puoliksi makuultani ja puoliksi istualtani tyynyjen avustuksella läppäri sylissä omassa ihanassa lämpimässä punkassani. Päässä on hifikuulokkeet ja läppäristä on etäyhteys pöytäkoneeseeni. Tätäkin merkintää kirjoitan oikeastaan pöytäkoneeltani, vaikka läppärillä olenkin. Minulla on yhteys tuon toisen huoneen joka laitteeseen, peikkoon (pöytäkoneeseeni), kameliin (ulkoiseen puolen teran kiintolevyyni), ippe II:seen (toiseen pöytäkoneeseen), torttuun (toiseen läppäriin)… voin siis tehdä läppärillä täsmälleen samoja asioita mitä pöytäkoneellakin; kuunnella musiikkia, katsoa elokuvia… onhan tämä ihanaa.

Ajattelin tässä vähän aikaa chillailla ja sitten koittaa uudestaan unta. Aamulla pitäisi hoitaa muutamia asioita, käydä sosiaalitoimistolla ja kaupassa., soittaa pariin paikkaan. Nyt facebookkailen hetken musiikin kera, sitten katson sitä elokuvaa.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä