CD-asema sanoi itsensä irti

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Koneessani on jotain ihme häikkää, tai näemmä lähinnä cd-asemassa. Tänään ei tarvinnut kuin avata cd-aseman luukku niin kone sammutti itse itsensä. Aiemmin yritin polttaa cd-levyä ja ennen kuin poltto ehti alkaa niin kone reboottasi itsensä… ja kun sitten yrittää käynnistää konetta uudestaan niin jumittuu BIOSin POST-viesteihin ja valittaa jälleen samasta kuin aiemmin:

Overclocking failed or Overvoltage failed! Please enter Setup to re-configure your system.

Aika hämärää, täytyy myöntää. Luulen että cd-aseman liitin on hapettunut, tai jotain. Irrotin koko aseman, jonka jälkeen kone käynnistyi nikottelematta ja ilman ongelmia. Täytynee tutkia ja ehkä pahimmassa tapauksessa ostaa uusi asema. Taidan ostaa sen samalla kun tilaan vaimolle uuden tietokoneen. Ostan samalla nopeampaa RAMmia koneeseeni gigan palikoina. Tällä hetkellä koneessa on 533 MHz:sta, kun se tukee max 633 MHz:sta.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä