Blogi, jossa haukutaan muita bloggaajia

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Tuossa tiistaina 3. päivä blogien ihmeelliseen maailmaan luotiin jälleen uusi blogi nimeltään ”Huomiohuorat”. Blogin tagline on ”Totuudet suosituista muotibloggaajista”, mutta en tiedä kuinka paljon tekstissä on totuutta. Helsingistä käsin bloggaava Anonyymi kertoo suoraan bloggaajia koskevia kärkkäitä mielipiteitään, jotka voi helposti laskea loukkauksiksi. Blogi on ollut toiminnassa alle viikon ja eilen julkaistiin vasta toinen merkintä. Silti se on Blogilistan kuuman listan ykkösenä ja lukijoita on kertynyt tuhansia. Yksi tällaisiksi mielestäni loukkaavaksi laskettavaksi lausahduksista:

Kuka oikeesti voi olla noin helvetin naurettava? Tekisi niin usein heittaa skumpat ton noidan olemattomalle rintavarustukselle ja kehottaa palaamaan maan pinnalle.

Otin kunnian poistaa lainauksesta isot kirjaimet.

Tällä hetkellä sankari on ehtinyt ottaa piinapenkkiinsä too fast for love -blogin Nicolen, Mungolifen Annan (via), No Fashion Victimsin Emmin (via), no more invisiblen Lauran ja Arezin. Blogin kävijät saavat myös äänestää ja vaikuttaa päätökseen ketä mollataan seuraavaksi.

Kuva sivustosta

Mielestäni koko blogin idea on lapsellinen ja typerä. Blogi on hyvä tapa saada huomiota ja varmasti vihamiehiä, mutta ei varmastikaan mitään muuta. Itsellenikin on joskus sanottu ”totuus sattuu”, mutta yleensä sellainen sattuva totuus ei ole oikea totuus vaan loukkaava valhe. Minustakin on muodostettu pelkän nettielämäni perusteella vääristynyt kuva ja tehty sen pohjalta olettamuksia, joten tiedän miltä tuollainen saattaa tuntua.

Tekstit ovat kuitenkin melko hauskaan sävyyn kirjoitettu, eikä (vielä!) mitään järisyttävän loukkaavaa tai halventavaa ole julkaistu. Jännityksellä kuitenkin odotan minkälaista on tulossa. Ei tämä loppupeleissä mikään hyvä asia ole.

Olen itsekin aiemmin kritisoinut Blogilistan muotiblogivaltaisuutta, mutta en antaisi homman ikinä mennä tällaiseen hölmöyteen.

Ehkä tarkoituksena on vain provosoida ja aiheuttaa jotain säpinää blogien maailmaan. Kyllähän tuo kieltämättä viihdyttävää on, vaikka ei kokonaisuudessaan mitään kovin positiivista. Mitä minä olen muiden elämää kommentoimaan, tai muiden elämästä tietämään.

Blogin kirjoittaja on selkeästi alaikäinen, ainakin henkisesti, vaikka toisaalta monet aikuisetkin kirjoittavat epäsujuvaa suomen kieltä. Mutta toisaalta koko blogin aihepiiri ja hätäisesti tuhritut pilakuvat antavat sivustosta lapsellisen vaikutelman. Saa nähdä mitä tästä tulee. Olen kuitenkin aina sorrettujen puolella. Nimimerkillä: -ei voi ymmärtää edes Johanna Tukiaisen nettilynkkauksen laajuutta, vaikka hän ei tyyppiäni olekaan…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

9 kommenttia

 1. Gocom

  Ehehehehe Rollemaan otsikkona tässä merkinnässä:

  Blogi, jossa haukutaan muita bloggaajia | Rollemaa.org

  Mielenkiintoinen slogan ;-) I kid, I kid.

 2. rolle

  Gocom, Heko heko :-D no mutta aiheuttaapa omalta osaltaan nettinäkyvyyttä ehkä tuokin.

 3. Lamppu

  Mielestäni jotenkin turha blogi… Mitä iloa on pilkata toisia…

 4. rolle

  Turha on oikea sana.

 5. Jyri Väätäinen

  Täyttä skeidaa, taitaa olla itse blogin ylläpitäjä huomiohuora. ;)

 6. Jyri Väätäinen

  Ja tarkoitan nimenomaan tuota huomiohuoran ylläpitäjää, ettei tule väärinkäsityksiä. :D

 7. Sanna

  Satuin törmäämään tähän blogiin juuri äsken. Järkytyin, miten jotkut osaavat olla lapsellisia ja purkaa elämänsä ja ajatustensa köyhyyttä julkisesti blogissa. Vaikka hän on tehnyt tekstiä bloggaajista, joista en itsekään pidä, en kuitenkaan hyväksy tuollaista kakaramaisuutta. Onpahan aivan nimensä veroinen tämä Huomiohuora…

 8. Omat kiinnostuksenkohteet eivät tuo menestystä blogimaailmassa | Rollemaa.org

  […] suosituin blogi, joka tosin ei varmastikaan kauan pysyisi netin ihmeellisessä maailmassa. “Blogi, jossa haukutaan muita bloggaajia” oli tällainen kevyemmästä päästä, eikä sekään pysynyt julkisena kuin sen viikon […]

 9. Näin teet blogistasi suositun hetkessä | Rollemaa.org

  […] – Blogissa haukuttiin muotibloggaajia erittäin suoraan. Kirjoitin blogista myös mielipiteen. Blogi on nykyään […]