Apuvälineitä mikrobloggaukseen

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Olen pitkään etsinyt sitä oikeaa mikrobloggaussoftaa. Vastaan ei ole vielä törmännyt sellaista, jota jaksaisin käyttää pidempään. Adobe Air -alustalle on julkaistu paljonkin erilaisia web2-härpäkkeitä, vaikka osa niistä ovat melko turhia. Tässä merkinnässä yritän kartoittaa mm. twitter/facebook -tilapäivitysten mahdollistavia ohjelmia. Aina on kätevämpää päivittää status työpöydältä ilman että tarvitsee avata selainta.

  1. Twhirl. Ensimmäisenä silmään pisti ulkoasu. Sitä voi kyllä hieman vaihdella, mutta en pitänyt mistään versiosta. Twhirl tukee Twitteriä, Jaikua, Facebookia, MySpacea, LinkedIniä ja Ping.fm:ää.
  2. Feedalizr on melko hyvä ja kaiken kattava mikrobloggausohjelma airille. Se tukee ainakin Facebookia, Twitteriä, Friendfeediä ja Flickriä. En nyt jostain kumman syystä muista miksi lopetin Feedalizrin käytön, mutta luulen että kyseessä oli bugi. Ulkoasu hyvin vähän muokattavissa.
  3. TweetDeck. Facebook ja Twitter -mahdollisuudet hienolla ulkoasulla. Softa ajaa asian, jos ei halua päivittää tilaansa vielä muualle. Minulla softa bugitti omituisesti ja halusin lisää sosiaalisen median sivustoja. TweetDeckin ulkoasua ei voi muokata juuri ollenkaan.
  4. AlertThingy on ulkoasultaan macmainen mikrobloggaussofta. Se sisältää kaikki suosituimmat sosiaaliset mediat. Ohjelma on kuitenkin hieman sekava ja hankala ja ainakin minulla bugitti rankasti. Facebookia en meinannut saada toimimaan ollenkaan. Lisäksi softa ei sulkeudu Linuxilla ilman sen tappamista. Ulkoasua voi muokata vain hyvin vähän (värejä sekä läpinäkyvyyttä).
  5. gwibber on gtk2-pohjainen ohjelma Linuxille. Se tukee Ping.fm:ää, Facebookia, Twitteriä ja Flickriä. Gwibberin ulkoasua voi muokata tavallisella css:llä ja xml:llä miten haluaa. Tästä pidin pitkään, kunnes löysin…
  6. Yoonon. Yoono tukee Facebookia, MySpacea, Twitteriä, Flickriä, Friendfeediä, Imeemiä, AIMia, Google Talkia, MSN:ää, sekä Yahoota. Ja mikä parasta, Yoono asennetaan Firefoxiin, mikä tarkoittaa sitä että linkit aukeavat nopeiten. Yoonossa voi myös vastata suoraan menemättä itse sivulle (esim. Facebook) ja tilapäivitysten lisäksi näkyy myös uudet kommentit ja kuvat. En tykännyt oletus-ulkoasusta, mutta onneksi on Stylish ja CSS (mainokset piiloon etc.).

Siinäpä ne. Mikrobloggaussoftia on enemmänkin, mutta en jaksanut miettiä mitä kaikkea olenkaan ehtinyt kokeilla. Tässä on tärkeimmät. Valitettavasti kuvia en jaksanut ottaa, mutta vieraile ohjelmien omilla kotisivuilla.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä