Blogimaailman helmiä

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Nyt kun niin monet ovat maininneet seuraavansa blogiani (MarkoKaartinen.net, Unknownpixels, Raivogalleria), ajattelin tehdä ”vastapalveluksen” kirjoittamalla itsekin tästä jo läheks meemiksi kehittyneestä aiheesta.

Itsehän seuraan Google Readerin mukaan tällä hetkellä yhteensä 95 blogia. Osa huttua, osa oikeasti minua kiinnostavaa tekstiä. Blogeja on nykyään niin paljon, että sieltä joukosta on vaikea löytää todellisia helmiä. Seurantalistallani on blogeja joita ”seuraan”, mutta vain sen takia että toisinaan juttuja jaksaa lukea ja toisinaan ei. Osa näistä ”seuraamistani” blogeista ovat monesti turhanpäiväistä huttua, jota on tullut seurattua joko tavan vuoksi, tai sen vuoksi että tietää mistä puhutaan.

Blogilistan tuppaan usein unohtamaan, sillä se ei tarjoa minulle yhtään mitään. Niiden tuhansien ja taas tuhansien joukkoon kuuluu aivan liian monta muotiblogia ja blogia jotka tuppaavat vain olemaan toistensa kopioita, eivätkä tarjoa minulle mitään. Älä käsitä väärin, seuraan kyllä sivusilmällä jyväskyläläistä MouMouta, mutta vain sen takia että tyttö kirjoittaa hyvin ja on Jyväskylästä.

Yritän nyt listata nimenomaan ne aktiiviset blogit, joita ennen muuta tykkään seurata ja joiden artikkelit ovat lähes poikkeuksetta kiinnostavia.

MarkoKaartinen.net

Marko on 23-vuotias kuopiolainen nörtti, jonka olen päässyt tapaamaan ihan livenäkin pulinamiitissä (silloin kun Marko vielä irkkasi). Vaikka työt ja projektit tuntuvatkin usein vievän kaiken Markon ajan, Marko on hyvä tyyppi ja kirjoittaa blogissaan häntä kiinnostavista asioista, kuten tietotekniikasta, netti-ilmiöistä, peleistä, valokuvauksesta, projekteistaan. Silloin tällöin pääsee lukemaan myös ihan normaaleja kuulumisia.

Voisi siis sanoa että Markon sivusto on eräänlainen omien mielenkiinnon kohteiden pesäke, leikkikenttä, kuten Rollemaakin. Markon blogi on sellainen jossa jokainen artikkeli tuntuu herättävän ainakin allekirjoittaneessa suurta kiinnostusta. Jos yhtään aihepiiri kiinnostaa, suosittelen vilkaisemaan, jos et ole vielä ennen lukenut.

Kuvankaappaus blogista

Metallimusiikki.net

Metallimusiikin uutis- ja mediablogina toimiva Metallimusiikki.net on paikka josta hevimaailman tapahtumista ja uutuuksista kuulee ensimmäisenä. Olen Metallimusiikki.netin yksi virallisista toimittajista, joten sivustolta voit bongata myös minun kirjoituksiani. Hevi-elämäntapaihmisille must-have sivusto. RSS tosin ei Google Readerissa ainakaan minulla toistaiseksi toimi…

Kuvankaappaus blogista

Bubsin postmoderni posterous

Bubs kirjoittaa hauskasti itseään koskettavista aiheista, mm. nettijutuista ja ruoasta. Erityisesti tykkään juuri Bubsin tavasta kirjoittaa ja siitä miten hän osaa suoltaa arkisetkin asiat niin värikkäästi tekstimuotoon. Bubsin blogia luen aina hymy huulilla, joskus jopa pienten naurunpyrskähdysten sävyttämänä. Suosittelen tsekkaamaan myös hassunhauskat leffa-arviot Bubskinosta, jonka kautta Bubsin maailmaan alunperin eksyinkin.

Kuvankaappaus blogista

Defying Gravity

Juffe kirjoittaa omaperäiseen tyyliin kuulumisistaan, elämästään, ajatuksistaan ja muista Juffen asioista. Onpahan blogissa nähty myös valokuvia ja kilpailuja.

Jos mua ei ois ollut, niin olisin keksinyt mut. Ois musta samanlainen tullut, mitään en ois muuttanut. Terapiablogi. Suunta hieman hakusessa, mutta eiköhän jossain vaiheessa tulla keskittymään tiettyihin, tärkeisiin asioihin…minuun!!

Kuvankaappaus blogista

Kyynel tai pari

Minun ikäiseni mies kirjoittaa anonyymisti elämästään, ongelmistaan, masennuksestaan melko suoraan, mutta aidosti ja koruttomasti. Kaiken synkkyyden keskeltä löytyy välillä myös pilkahdus iloa ja toivoa. Pidän blogista suunnattomasti koska kirjoittaja on kanssani niin samanlainen luonteeltaan ja ajatuksiltaan. Odotan jokaista kirjoitusta kuin kuuta nousevaa. Miehen oma kuvaus itsestään ja blogistaan:

22-vuotiaan, nuoren miehen ajatuksia ja arkea. Riesana F33.2 eli vaikea masennus. Lisänä sosiaalisten tilanteiden pelkoa ja voimakasta ahdistuneisuutta. Räpiköintiä normaalissa arjessa ja taistelua selvityäkseen opinnoista. Every day is a struggle…

Kuvankaappaus blogista

Käyräranta

Timo Kantolan blogissa nähdään mielipiteitä ja kirjoituksia tietotekniikasta, ajoneuvoista, elämästä, Internetistä, tapahtumista ja ilmiöistä. Kantola kertoo itsestään seuraavaa:

Käyrärannan suunnalta lähtenyt, Valkeakosken ja Oulun Linnanmaan, Syynimaan ja Kaijonharjun kautta Ryttylään asettunut lappilainen perheellinen mies. Lappilaiseksi itseni edelleen koen, vaikka Kanta-Hämeessä jo yli vuosikymmenen asunut. Oulun kemisti, jonka työ liittyy vahvasti ympäristötekniikkaan, -kemiaan sekä ympäristö-, laatu- ja turvallisuusjärjestelmiin tietotekniikkaa unohtamatta. Netissä näyn sielä sun täällä.

Kuvankaappaus blogista

pnuk!

Niin teksteiltään kuin ulkoasultaankin alati päivittyvä Pnuk! on ollut kestosuosikkejani vuosikaudet – ellei jopa ihan sivuston syntymästä lähtien. Tomi on taitava webbihörhö ja hänen tuotoksiaan on ilo katsella. Tomi on myös lahjakas kameran kanssa ja hänen ottamansa valokuvat ovat todellista silmäkarkkia. Blogin sisältö painottuu pääosin päiväkirjamaisiin kirjoitteluihin aiheiden kuten punk-musiikin, valokuvaamisen, pukeutumisen ja Internetin ympärille.

Kuvankaappaus blogista

Valontuoja

Jani on myös yksi näistä web-suunnittelijoista, jotka tuppaavat uudistamaan myös bloginsa ilmettä jatkuvalla syötöllä. Ulkoasut tekstineen ovat aina piristäviä. Puhumattakaan kadehdittavan upeista valokuvaotoksista. Tässä on myös blogi jota jaksan seurata maailman tappiin asti. Tietoa Janista herran itse kertomana:

Asioita jotka saavat minuun virtaa ovat itseironia, huonot elokuvat & tv-sarjat, sekä sitäkin huonommat sisäpiirin vitsit. Harrastuksena kuvaan oikealla kädellä valokuvia. Valokuvausvälinöinä minulta löytyy useampi kamera. Työkseni teen vasemmalla kädellä internetistä hieman isomman ja nätimmän paikan.

Kuvankaappaus blogista

Näkemättömin silmin

Ronja Oja on vaikeasti näkövammainen ja blogissaan hän kirjoittaa lähinnä kuulumisiaan. Hän kirjoittaa taitavasti ja aihepiiri on mielenkiintoinen – itseäni kun kovasti kiinnostaa vammaisuus, aistirajoitteet, sokeus ja vastaavien asioiden kanssa eläminen. On kiinnostavaa kuulla tarinoita tavallisesta arjesta sokean näkökulmasta. Ronja tarvitsee toisinaan apuvälineitä ja muita ihmisiä arjessa ja koulunkäynnissä. Lukiota käyvä Ronja harrastaa myös mm. taikatemppuja ja kädentaitoja. Tiistaina Ronja kirjoitti blogistaan seuraavasti:

Tämän blogin ideana on ollut – on toivottavasti edelleen – valottaa näkövammaisena elämistä, ihan arkisiakin asioita.

Kuvankaappaus blogista

Skrubu

Jälleen blogi, jota voisin sanoa seuranneeni lähes sen syntymästä saakka. Tässä(kään) blogissa aihepiiri ei rajoitu johonkin yhteen, vaan blogimestari pni tuppaa kirjoittamaan milloin mistäkin. Usein Skrubusta bongaa kirjoituksia nettijutuista, musiikista, tietotekniikasta ja ihan arkisista aiheista pnimäiseen sävyyn. Kirjoitteleepa pni myös ruotsiksi ja englanniksikin.

Kuvankaappaus blogista

Unknown Pixels

Minullekin uusi tuttavuus Unknown Pixels on Olli-Pekka Heinisuon blogi, jonne hän kirjoittelee lähinnä asiatekstejä tietotekniikasta, valokuvaamisesta, Linuxista ja aiheen vierestä. Ylläpitäjän oma kuvaus bloginsa sisällöstä:

Kirjoitan blogiin mieluiten sellaista sisältöä, josta on hyötyä mahdollisimman monelle tietoteknisessä viidakossa seikkailevalle. Pyrin asiateksteihin, joihin liittyy usein myös oma näkökulmani.

Kuvankaappaus blogista

Raivogalleria

Tämä on myös eräs referenssien ja lukijoideni kautta löytämäni blogi, jossa fmatic kirjoittelee lähinnä Linuxista, tietotekniikasta ja Internetistä. Kirjoitukset ovat mielenkiintoisia ja hyvin kirjoitettuja.

Kuvankaappaus blogista

Lakun leffalista

Omaan leffalistaani verrattuna Lakun leffalista sisältää hieman pidempiä ja paremmin kirjoitettuja arvosteluja, joita leffojen ystävänä on mukava seurata. Tähän asti suurin osa leffoista on jo nähtyjä, mutta silloin tällöin joukosta bongaa myös uusia leffoja. Leffablogin pitäjä Miko ”Laku” Lauronen tuppaa olemaan ajatuksiltaan ja mieltymyksiltään myös yllättävän samanlainen:

Elokuvia katson aina silloin kun ehdin “ yleensä öisin, koska pidän valvomisesta ja yöllä ei ole häiriötekijöitä, jotka haittaisivat jollakin tavoin katsomista.

Kuvankaappaus blogista

Havaintoja digimaailmasta

Petteri Järvinen ei esittelyjä kaipaa – eikä niitä muuten löydy hänen blogisivultaankaan. Petteri Järvinen on suomalainen tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija ja kolumnisti. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, joita olen itsekin vilkaissut nuorempana. Lisää voit hänestä lukea WikiPediasta. Pidän Järvisen kirjoituksista vallattomasti ja hänen tekstinsä sisältö on aina itseäni kiinnostavaa ja inspiroivaa. Petteri Järvisen blogi Havaintoja digimaailmasta paneutuu usein myös ajankohtaisiin asioihin, kohuihin ja ilmiöihin, tietoteknisten aiheiden lomassa. Yksi ehdottomista suosikeistani.

Kuvankaappaus blogista

RAKUNET

Isäni järjettömän hyvä blogi, josta olen tehnyt myös erillisen kirjoituksen.

Isäni blogi

nicd.nytsoi.net

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä Nicdin blogi. Nicd on tietotekniikan opiskelija, PHP-koodari ja osa-aikainen nolife. Blogikirjoitukset ovat lähinnä satunnaisia tapahtumia, koodausta ja kuulumisia.

Kuvankaappaus blogista

Kuolleet tai harvemmin päivittyvät blogit, joita vilkuilen

Ainakin sivujen puolesta, mutta ehkä myös lopullisesti kuolleet Tuokio.org, Verilammikko, Viasto ja Highland Inspiration ovat yhä listoillani. En luovuta. Ikävä on kova!

Loppusanat

Tulipahan listattua! Aikaa se vei, mutta oli toivottavasti sen arvoista. Jos vaikka bongasit jotain uutta omalle seurantalistallesi. Joitakin blogeja jätin tarkoituksella listaamatta, sillä haluan isosta listastani tähän näkyviin vain ne joita oikeasti seuraan mielenkiinnolla ja joista jokainen artikkeli on enemmän tai vähemmän tärkeä ja hyödyllinen minulle itselleni.

Jos blogiasi ei esitelty tässä artikkelissa, se johtuu todennäköisesti siitä että se sisältää enemmän sellaisia artikkeleja jotka eivät kiinnosta ja jotka skippaan surutta, en kuulu täysin kohderyhmään, tai en saa blogista mitään irti. Blogisi saattaa silti olla listallani, sillä tuohon sadan blogin listaani mahtuu vaikka kuule mitä. Seuraan monesti blogeja myös aiheen vierestä, mutta ne eivät kuulu juuri listaamaani eliittiryhmään. Kiitos kaikille kanssabloggaajille ja etenkin niille bloggaajille jotka seuraavat blogiani!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

24 kommenttia

 1. Pietari

  Se jokin tästä puuttuu. ;)

 2. Rolle

  Pietari, Mietin kyllä lisäisinkö blogisi listaan, mutta päätin sitten olla lisäämättä. Vaikka seuraankin blogiasi niin aika usein tulee sellaisia bloggauksia joita joutuu skippailemaan. Esimerkiksi uutiset. Niistä suurin osa on sellaista mikä ei kiinnosta… Mutta muuten blogisi on kyllä aivan mahtava, ja sitä ei pidä vähätellä. :-)

 3. Marko

  Kiitoksia maininnasta! Pari uutta bongausta, joita pitää tutkia tarkemmin.
  (plus pingi tuli mun saitille päin ainakin ihan oikein)

 4. Rolle

  Marko, Joo täältä päin lähtee kyllä pingit ihan normaalisti muille sivustoille, jopa omilleni. Raportoinkin sulle siitä kun ei tännepäin tule pingejä muilta sivustoilta. Sen takia huomasin mm. bloggaukset tästäkin aiheesta vähän myöhässä…

 5. Pietari

  Oli ihan pakko mainita, mutta ihan vitsillä vaan. :)

 6. Rolle

  Pietari, Hehe. Juu tosiaan ei ollut tarkoitus mitenkään ”syrjiä” niitä blogeja joita ei tullut listattua :-D

 7. Marko

  Itselläni tuntuu pingit menevän kyllä muualle päin oikein, mutta tänne ei ole tainnut tulla… en osaa sanoa mikä on – pitää testailla tarkemmin joku ilta.
  (kommentteihisi olisi jonkinlainen vastaa tiettyyn kommenttiin nappi tai sisennykset aika näppärät)

 8. Rolle

  Marko, Olen monesti miettinyt sitä ratkaisua, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä. Voisihan tuon lisätä ToDo-listaan. Kiitos vinkistä.

 9. Nicd

  Jaa että *aktiivinen*? Köh. :)

 10. Rolle

  Nicd, Piti lisätä että ”harvemmin” päivittyvä, mutta eipä tuo ole niin justiinsa :-D

 11. wat | nicd.nytsoi.net

  […] WTF. Helmet ovat […]

 12. Mitro

  Jep, aatoksia.net on kuollut. Vielä ainakaan ei ole suunnitelmia comebackista. Kiitos kuitenkin maininnasta.

 13. Laku

  Kiitoksia maininnasta. Tuntuu ”legendaariselta” lukea pitkäaikaisesta suosikkiblogistaan merkintää, jossa mainitaan oma nettisivu :)

 14. Petri

  Mitron aatoksia.netin lisäksi myös Korinaa kuopasta on kaput, koska siinä on julkaisujärjestelmä mennyt peruuttamattomasti rikki. Se meni hajalle sen jälkeen kun päivitin softan uuteen versioon enkä enää pääse kirjautumisen jälkeen tekemään uusia blogimerkintöjä. Blogin muokkaaminen onnistuisi suoraan phpMyAdminista käsin, mutta se on vähän vaivalloista. :-/

 15. Rollemaan kommentointi 2010-luvulle | Rollemaa.org

  […] Markon ystävällisen huomautuksen jälkeen otin itseäni niskasta kiinni ja tein sen mikä olisi pitänyt tehdä aikoja sitten. WordPress version 2.7 myötä kommentointisysteemi on muuttunut täysin, mutta minä olen ajatellut vanhassa vara parempi, ja koodannut tämän uudenkin Rollemaan vanhan kommenttitemplaten mukaan. Vanhassa ei toimi mm. sisäkkäiset kommentit tai kommenttien sivutus. […]

 16. Myös isäni bloggaa | Rollemaa.org

  […] luvassa aitoja mielipiteitä ja pohdiskeluja myös ajankohtaisista aiheista. Tätä en listannut blogimaailman helmiin, koska haluan nostaa isäni blogia ihan erikseen. Tässä on blogi, joka taitaa olla kaikista […]

 17. fmatic

  Kiitokset Rolle maininnasta :) Listaltasi löytyi monta uutta tuttavuutta, jotka menee säännöllisen epäsäännölliseen seurantaan ja oman pienoisen harrasteblogin löytyminen listaltasi lämmittää mieltä. Vuosia kun on runoillut aiheesta kuin aiheesta sitä monesti pysähtyy miettimään, että mahtaako kukaan niitä merkintöjä lukea tai kiinnostaako ne ketään ja vaikka toki statistiikka kertoo, että sivustolla vieraillaan ja merkintöjäkin lueskellaan niin väistämättä joskus takaraivossa jäytää ajatus entä jos ei sittenkään. Oma blogini ja kirjoittaminen yleensäkin on parasta mahdollista terapiaa ja myös uuden oppimista.

 18. MouMou

  Kiitos kivoista sanoista.:)

  Blogiani seurataan kyllä niin eri syistä, että omaan takuulla yhden värikkäimmistä lukijakunnista! Ja hyvä niin.

 19. Rolle

  Kaikille tasapuolisesti: Eipä kestä. Näitä blogeja minä tykkään ainakin lukea :-)

 20. o-p

  Kiitokset tältäkin suunnalta maininnasta :)

  Ja pingejä ei tällä hetkellä tule blogistani ihan siitä syystä etten ole vielä ko. ominaisuutta siihen koodannut. Pingback-projekti kuitenkin kesken, joten ehkä ne jossain vaiheessa saan käyttöön.

 21. Rolle

  Vähän arvelinkin että siitä se johtuu, koska esimerkiksi Nicdiltä pingi tuli tähän normaalisti.

 22. Torsti

  Kiitokset tältäkin suunnalta uusista hyvistä linkkivinkeistä, joista muutama menee välittömään seurantaan. Samoin kiitos Tuokion mainitsemisesta. Minullakin on välillä ikävä sitä.

  Jatkon osalta on kuitenkin paha sanoa mitään, koska tällä hetkellä ”aiheesta kuin aiheesta” -tyylinen bloggaus ei kiinnosta. Itselleni tulee paineita tilanteessa, jossa blogiani seuraa internet-, musiikki- ja vaikkapa peli-ihmisiä, enkä voi miellyttää kaikkia :)

  Pidän kuitenkin tällä hetkellä Miami Honeymuun -nimistä blogia yllä, mutta se ei varmasti täällä kauhean monen odotuksia täytä, koska kyseessä on erittäin tarkkaan rajattu aihepiiri (suomalainen räpmusiikki). Jos on kuitenkin ennakkoluuloton asenne musiikkityylejä kohtaan, niin kannattaa tsekata – ihan vain mielenkiinnosta.

  http://miamihoneymuun.blogspot.com/

 23. Rolle

  Torsti, Höh. Itse ainakin kirjoitan pääasiassa omaksi ilokseni, kiinnostuneet lukijat ovat vain bonusta. Minusta on ehkä jopa hieman ”tyhmää” yrittää miellyttää kaikkia, koska se ei vain ole mahdollista blogissa ilman nicheä. Mutta paineita siitä on aivan turha ottaa :-)

 24. Timo K

  Kiitos maininnasta . Muutaman uuden tutustumisen arvoisen blogin täältä myös löysin :) Pitääpä tutkia paremmin.
  Minulla blogin pitäminen on hieman harvatahtista kun aikani menee helposti kaikenlaiseen muuhun ja tätä kotikonetta käyttää joku muukin. Blogilistaa pidän omaa listaa, mutta en ehdi kaikkia listaamiani lukemaan.