Älä tee uudenvuodenlupausta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 5 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 31-vuotias.

En lupaa mitään. En lupaa vain koska on tietty ajankohta. En harrasta tipattomia, lihattomia tai mitään muutakaan vain siksi koska muutkin tai on maaginen päivämäärä, jolla massa hakee väkisin muutosta elämäänsä. Jos sinulla on ongelma, muutosta kannattaa hakee muinakin vuodenaikoina, ei vain uudenvuoden takia. Jos sinulla ei ole ongelmaa, miksi hakea muutosta?

Kysehän on perinteestä tai leikkimilisestä keskustelunavaajasta, mutta naurettavaa silti. Keskittyminen enemmän itseensä ja omaan jaksamiseensa on joka ikisen vuoden tavoite ilman lupauksiakin. Pitääkö sitä ääneen itselleen tai muille erikseen luvata ja toitottaa? tai jopa kirjoittaa ylös? ei siitä kuitenkaan mitään tule muutenkaan.

Itse myönnän, että joskus aloitan jotain, joka ei välttämättä pysy säännöllisessä rutiinissa. Saatan pitää uuden asian yllä muutaman kuukauden, mutta vajoan sitten takaisin vanhoihin tottumuksiini. Niin kävi esimerkiksi lenkkeilylle. En lupaa lenkkeillä yhtään enempää myöskään vuonna 2019.

Haluan tietenkin kehittyä ja tehdä tästä vuodesta paremman kuin edellisen. Mutta mieluummin olen miettimättä vuotta kerrallaan eteenpäin. Elän viikon kerrallaan, tai korkeintaan kuukauden. Liian pitkälle miettimisessä tulee hulluksi.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä