15 parasta lisäosaa Google Chromelle

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Google Chrome on sen ilmestymisestä lähtien ollut suosikkiselaimeni monestakin syystä. Olen availlut muutamia syitä joskus aiemmin. Chromeen saa erinomaisia lisäosia ja tänään päätin vihdoinkin listata parhaat niistä. Eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

1. Adblock Plus

Firefoxillekin saatava mainostenestolisäri löytyy myös Chromelle. Lisäosa yksinkertaisesti piilottaa kaikki mainokset. Muunmuassa roskalehtiä, kuten Iltalehteä on paljon miellyttävämpi selata. Jos suomalaiset mainokset häiritsevät vielä normaalin asennuksen jälkeenkin, suosittelen lataamaan lisäosaan Wiltteri.netin estolistan. Lataa Adblock Plus.

2. Any.DO

Tämä tehtävälista on minulle kaikista uusin tuttavuus. Any.DO on alunperin Android-sovellus, mutta päivittynyt sittemmin myös muille alustoille. Tämä lista korvasi itselläni Tomorrow.do:n täysin, enimmäkseen Chrome-lisäosan vuoksi. Tomorrow.do:n Chrome-lisäri oli nimittäin aika kehno.

Kaikkien aikojen kätevin tehtävälista. Lataa Googlen Web Storesta.

Tarvitsin tehtäviini aina välillä muistutuksen ja sitä Tomorrow.do ei pystynyt tarjoamaan yksinkertaisuutensa vuoksi. Any.DO tarjoaa sen, ja paljon enemmän. Suosittelen, myös Androidille.

3. Better History

Pidän kirjaa sivuhistoriastani, harvemmin deletoin mitään. Joskus nimittäin tarvitsee etsiä se joku sivusto, jolla joskus tuli vierailtua mutta välilehti tuli suljettua liian aikaisin. Better History on oiva työkalu historian kaiveluun. Lisäri on nätti ja käytännöllinen. Lisäosa korvaa Chrome oman perushistorian täysin, paljon paremmalla versiolla. Lisäksi lisäosa käyttää Chromen omaa teemaa, jolloin se on kuin sisäänrakennettu osa Googlen selainta. Aivan kuin se ei lisäosa olisikaan.

Lataa Better History.

4. Buffer

Yksi suosikeistani. Bufferin avulla voi jakaa tavaraa suoraan tai ajastetusti Twitteriin ja Facebookiin yhtä aikaa. Lisäri myös lyhentää linkin automaattisesti. Saatavilla myös muille alustoille, kuten Androidille. Lataa Chromelle täältä.

5. Checker Plus for Gmail

Etsin aikoinaan pitkään parasta Gmail-lisäosaa Chromelle. Käytin pitkään Googlen omaa, mutta se oli buginen ja rajoitettu. Vihdoin löysin Checker Plus for Gmailin. Lisäosa on nätti, kustomoitava ja ennen kaikkea toimiva. Pidän ilmoituksista ja siitä ettei tarvitse mennä gmail-sivulle lukeakseen meilit, vaan popupista voi vastailla suoraan. Lataa heti Googlen Web Storesta.

6. DeskSMS

Ah, DeskSMS on minulle aivan ehdoton. Teen töitä tietokoneella, enkä aina jaksa kurkkia puhelintani viestin saapuessa. DeskSMS pompsauttaa viestin puhelimestani suoraan Chrome-selaimeen! Mikä parasta, voin vastata tekstiviestiin suoraan Chromesta. Kertakaaan ei tarvitse kaivella taskua ja avata viestiä ja näpyttää isoilla nakkisormilla pieneen näppäimistöön. Säästää hurjasti aikaa. Lataa heti!

7. FB Photo Zoom

Ehdottomasti yksi kätevimpiä lisäreitä, joita on. Ainakin Facebookin käyttäjille. Usein Facebookin seinällä kuvat ja videon esikatselut ovat aika pieniä. FB Photo Zoomin avulla niistä saa suurempia menemättä itse kohteeseen. Ei tarvitse kuin laittaa hiiri pikkukuvan päälle niin johan suurenee. Kätevä myös kun selaa esim. ihmisten pikkukuvia keskusteluissa. Näkee vähän tarkemmin kuka kommentin takana on.

Tämäkin löytyy Google Web Storesta.

8. Notifier for Google Reader

Tässä oli sama homma kuin Gmail-lisärin kanssa, pitkään etsin sopivaa. Notifier for Google Reader on toimivin, kätevin ja yksinkertaisesti paras. Toimii samalla periaatteella kuin Gmail Reader, popupilla, mutta haluttaessa pääsee klikkaamaan itse sivulle asti.

Latinkia.

9. Open Frame in New Tab

En ymmärrä miksi tätä ominaisuutta ei ole Googlessa sisäänrakennettuna. Avaa siis yksinkertaisesti kehyksen tai iframen uuteen välilehteensä. Tarvitsen melko usein, esimerkiksi jos haluan jakaa jotain Stumbleuponista tyrkyttämättä Stumbleuponia. Lataa ihmeessä lisäri, jos satut tarvitsemaan.

10. Pickpocket

Esittelin Pocketia huhtikuussa. Kyseessä on siis palvelu, jonne voi lisätä nopeita kertakäyttöisiä kirjanmerkkejä myöhemmin luettavaksi, ikään kuin todolistaan. Pocketin oma lisäosa Chromelle ei ole näin hyvä. Tämäkin lisäosa käyttää popupia kätevästi.

Löytyy Google Web Storesta.

11. ScrobbleSmurf

Last.fm– ja Youtube-addikteille ScrobbleSmurf on ehdoton. Huomaatko usein katselevasi musiikkivideoita Youtubesta ja harmittelevasi kun ne eivät scrobblaa Last.fm-profiiliisi? Ei hätää, ScrobbleSmurf scrobblaa!

ScrobbleSmurf on Greasemonkey-scripti, jota Chrome tukee natiivisti ilman erillistä lisäosaa, toisin kuin Firefox, kjeh kjeh. Lataa Userscripts.orgista.

12. SendTab

SendTab on kätevä palvelu, jolla auki olevan välilehden saa jaettua välittömästi toisessa laitteessa sijaitsevaan selaimeen. Huomasin tarvitsevani palvelua, kun toimistollani omalla koneellani ei ole kaiuttimia, mutta viereisessä olevassa Mac Minissä on, ja minun piti katsoa äänillä varustettua linkkiä. Palvelulla voi heittää myös linkkiä Android-puhelimeen ja puhelimesta koneelle. Usein osoittautunut käteväksi. Lataa Google Web Storesta.

13. Speed Dial 2

Yksi ehdottomasti parhaimia ja näteimpiä Chrome-lisäosia. Kaikkihan tietävät Chromen ja Firefoxin oletusvälilehden, jossa on vierailluimmat sivut auki. Speed Dialiin voi valita omia sivujaan, mutta lisäosa sisältää paljon muokattavuusmahdollisuuksia. Pidän ennen kaikkea ulkoasusta. Google Web Storesta vaan asentamaan.

Speed Dial 2.

14. SpellBook

SpellBook on yksinkertainen pikavalinta bookmarkleteille, eli kirjanmerkkinä toimiville pikatoiminnoille. Tällä on kätevä lisätä esimerkiksi kirjanmerkit Delicioukseen tai alkaa seuraamaan uuden blogin RSS-syötettä Google Readerilla.

Spellbook. Lataa tästä.

15. TweakDeck

Ja vihdoin yksi ”omista” lisäosistani. TweakDeck on tuunaamani jatkokehityspökäle vanhasta Tweetdeckistä. Lisärillä voi selata ja päivittää Twitteriä ja Facebookia yhtäaikaisesti. Löytyy vain ja ainoastaan Githubista lisätietoineen.

*

Toivottavasti näistä oli apua! Nämä ovat itse asiassa ainoat lisäosat joita käytän. Yksikään ei ole turha. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Kuvankaappauksissa esiintyvät puuttuvat mustavalkoikonit löytyvät muuten myöskin githubistani.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Eeva H.

  Hyviä vinkkejä! Itselläni oli käytössä vanha versio Speed Dialista, tuo uudempi on kyllä nätimpi. Tässä lisäksi kaksi omaa suosikkia:

  TODO-listana mulla on toiminut Google Tasks, ei niin karkki mutta toimii, tykkään kun taskit on google-tilissä kiinni. HC-versio on Better Google Tasks.

  Toinen korvaamaton on ollut Gestures for Chrome kun hiiressä ei ole kuin normipainikkeet.

 2. Rolle

  Kiitos kommentista! Itse en pidä hiirieleistä, niitä painaa vahingossa ja olen tottunut elämään ilman. Any.do synccaa Googlen Taskien kanssa ;)

 3. Eeva H.

  Ahaa, en saanu Chromesta synkattua g-taskeihin niin luulin ettei ole mahdollista (asetuksissa ei ole account-osiota). Jos oikein ymmärsin niin se vaatii lisäksi Andoirin, jotta synkkaus toimii. iOS-versiossa ei ole vielä tuota ominaisuutta (account), joten täytyy jäädä odottelemaan päivitystä. :)

 4. 5 hyödyllistä Android-sovellusta (osa 3) | Rollemaa.org

  […] ajaksi, mutta ennen kaikkea toimivan Google Chrome-lisärin, josta hypetinkin jo Chrome-bloggauksessani. Any.do on täydellinen tehtävälista. Piste. Auttaa muistamaan ja hoitamaan asioita, […]