Yhden miehen kokoonpanojen kärkikolmikko

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Burzum / Varg Vikernes
Metallin kuuntelijoille ja yleisesti ottaen suurkuluttajille on jo yleissivistystä olla kuullut umpinorjalaisen Varg Vikerneksen musiikista ja/tai tarinasta. Burzum aloitti black metallilla, mutta Varg Vikernesin jouduttua vankilaan 90-luvulla black metal bändi Mayhemin johtohahmon Euronymouksen raa-asta taposta, mies on säveltänyt lähinnä dark ambienttia. Burzum on metalliskenen suurimpia vaikuttajia ja esikuvia. Itse pidän. Mies vapautui vankilasta toukokuun lopulla 2009, eleltyään kaltereiden takana kuusitoista vuotta.

Falkenbach / Vratyas Vakyas
Vähän tuntemattomampi, mutta silti folk metallin ystäville niin tuttu saksalainen Vratyas Vakyas on myös taitava muusikko. Ok Nefna Tysvar Ty -levy ja kappale Vanadis on erityisesti mieleeni. Falkenbach soittaa melko tunnelmallista viking/folk/pagan metallia, joka on varmasti jokaisen makuun.

Myrkgrav / Lars Jensen
Rankkaa ja norjalaisen melodista folk/viking metallia soittava Myrkgrav ei ole välttämättä tottuneimpienkaan metallifanien kuuntelulistalla, vaikka suorastaan pitäisi. Myrkgravin kappaleet ovat Falkenbachin tapaan folkmetallisen sinfonisia ja laajoja äänimaailmaltaan, mutta sisältävät melkein jopa vieläkin parempia aarioita. Erityisesti De To Spellemeniä voisin kuunnella vaikka loputtomiin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Näppäilysi tallentuu historiaan | Rollemaa.org

    […] myrkgrav – Lars Jensen. Olen kirjoittanut hänestä arvion. […]