Viiksiä miesten terveyden puolesta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Päätinpä minäkin sitten ryhtyä tähän Movember-villitykseen. Ainakin aion kokeilla. Vähän kieli poskessa -meiningillä katson kasvaako nuo viikset edes sen vertaa että niitä voi viiksiksi kutsua. Movember alkoi vuonna 2003 Australiassa ja Suomessa se lähti käyntiin vuonna 2009. Kamppiksen tarkoituksena on kerätä varoja ja nostaa tietoisuutta miesten terveysongelmista, kuten esimerkiksi harmillisen yleisestä eturauhassyövästä.

Movember

On siis Movember-kuukausi (moustache + November), jota ennen kutsuttiin Novemberiksi, eli marraskuuksi. Nyt se on omistettu viiksien kasvatukselle ja miesten terveyden, erityisesti eturauhassyövän asialle; varainkeruuseen ja tiedottamiseen. Olen päättänyt lahjoittaa ylähuuleni 30 päivän ajaksi pyrkimyksessäni muuttamaan miesten terveyden kasvoja. Viikseni tulevat herättämään keskustelua “ ja varmasti myös naurattavat “ mutta tarkoitus on hyvä; tietoisuutta ja varoja miesten syöpäsairauksien hyväksi.

Miksi miesten terveysasiat ovat minulle tärkeitä?

 • Joka 11. tunti yksi mies kuolee eturauhassyöpään
 • Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa
 • Suomessa diagnosoidaan 4 200 eturauhassyöpää joka vuosia, tämä vastaa 11 diagnoosia päivittäin
 • Joka vuosi Suomessa kuolee 800 miestä eturauhassyöpään
 • Mm. koko ikänsä perusterve, minulle läheisin pappani kuoli eturauhassyöpään aivan yllättäen vuosikausia sitten
 • Haluan itsekin elää terveenä jos vain suinkin mahdollista.

Tule mukaan kasvattamaan viiksiä tai tee lahjoitus minun viiksilleni osoitteessa Mobro.co/rolle

Movember Foundationin ja miesten terveys -kumppanin Suomen Syöpäsäätiön avulla Movember todella muuttaa toisten elämää. Jos haluat tietää lisää siitä, minkälaista työtä tuet, jos teet lahjoituksen Movemberille, käy katsomassa Movemberin verkkosivut osoitteessa Movember.com.

Edit: ”Muista: ei partaa ei pukinpartaa” -sääntöä en kyllä noudata! Pukinparrastani en luovu! Se on minulle melkein yhtä tärkeä kuin tukkanikin. Movemberini toteutuminen ei voi eikä saa jäädä siitä kiinni. Eikä jää.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. Petri

  Movember Suomen tilastojen mukaan on ruotsalaiset eivät ole innostuneet räkäjarruvillityksestä. Suomi ja Norja ovat samoilla viivoilla.

 2. Rolle

  Kovin harva mies Suomessakaan tykkää viiksistä. Hassua on, että Movemberiin osallistuneetkaan eivät kaikki pidä viiksistä (mukaanlukien itseni). Päätin vain kokeilla kasvaako ne ollenkaan allekirjoittaneella :-) Saa nähdä kuinka kauan tätä rääkkiä jaksaa. Viiksieni kehitystä voit seurata osoitteessa mobro.co/rolle. :)

 3. incd

  Viiksethän on huiput..! Viikset on miehien yksinoikeus. (Muutamia koulukeittiötätejä lukuunottamatta tietty)

 4. Rollen Movember-talvityyli 2011 | Rollemaa.org

  […] tänä vuonna Movemberiin, vaikka toisaalta tiesin etteivät viikseni oikein kasva siihen mittaan että niitä voisi […]