Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

AaltoAlvari-uimahallista otettu kuva, jossa tyttö sukeltaaEilen kävimme Jyväskylän Vesiliikuntakeskuksessa AaltoAlvarissa pulikoimassa. Viimeksi kyseisessä uimahallissa kävin varmaan yli 6 vuotta sitten. Ainakin varoin koko ajan syveneviä kohtia ihan turhaan, sillä nykyään joka kohdassa ylttää jalat pohjaan. Viime kerrasta on siis niin pitkä aika.

Paikka ei ole oikeastaan muuttunut. Oli mukava katsoa Lotan ilakointia vedessä. Uimahalleista AaltoAlvari on ollut aina Jyväskylän parhaita. Vaikka AaltoAlvarissa on kylpylämäisiä porealtaita tunneleineen, sitä ei silti kylpyläksi voi sanoa. Kuuluisa Aalto-allas on hauska, sillä aaltokone tekee jättimäisiä aaltoja puolen tunnin välein. Se onkin AaltoAlvarin tavaramerkki.

Vesi oli aiemmin paljon lämpöisempää. Nyt se oli jopa viileää, eikä poreissakaan viihtynyt pitkään veden lämpötilan takia. Tiedä sitten säästävätkö lämmityskuluissa… olisin viihtynyt paremmin jos vesi olisi ollut hieman lämpöisempää. Vedessä jaksoi lillua parisen tuntia.

Lokakuussa menemme kuurosokeiden porukalla Laajavuoreen kylpemään. Se on sitten ihan oikea kylpylä, joten lämmintä vettä on varmasti luvassa. Uimahousut vielä pitäisi hankkia. Kävin jo Prismasta katsomassa, mutta yksiäkään ei saanut alle 30 eurolla. Tuntuu että 20 euroakin on liikaa uimahousuista joita käyttää kerran vuodessa. Hekez tosin lupasi lahjoittavansa minulle yhdet. Järvessä uin aina housuilla, mutta uimahalleissa ja kylpylöissä on usein shortsitkin kielletty.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä