Tuttavallista häiriköintiä?

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Aamuinen kauppareissu

Aamuinen kauppareissu
@ Flickr

Se on jännä miten paljon saa huomiota osakseen etenkin naisilta, kun mies menee vauva sylissä/liinassa kauppaan. Onhan se ihan mukavaa, vaikka joskus ihmiset käyvät liiankin tuttavalliseksi. Esimerkiksi tänään eräs täti-ihminen käyttäytyi kuin joku lähin sukulaiseni. Höpötteli, hössötteli, lässytteli, silitteli vauvan poskea ja ignorasi vauvan isän täysin. Kerran kyllä kysyi ”onko se tyttö?”, mutta muuten höpötteli vain vauvalle.

Eihän tuossa mitään pahaa ole, mutta jotenkin saa välillä todistaa jollain tasolla häiritsevää käytöstä. Se on myös jännä huomata että usein kun äiti kantaa lastaan, kukaan ei näytä edes huomaavan. Mies ja vauva on jotenkin suomalaisessa kulttuurissa harvinainen näky. Itse en ole ainakaan tainnut nähdä kuin kerran miehen näkyvästi vauvansa kanssa kaupassa. Saattoi myös johtua väsymyksestä ja pienestä ärtymyksestä miksi tämä kyseinen asia häiritsi. Lottahan oli iloinen ja hymyili naiselle koko ajan. Ehkä pitäisi minunkin.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä