Joulubloggaus

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Ensimmäinen kunnon joulu ihan oman porukan kanssa, kotona. Ja hyvin onnistui. En pystynyt taaskaan heräämään ennen kahtatoista, en tiedä miksi, ehkä univelka vihdoin purkautuu tai sitten verenpaineet tai verensokerit matalalla. Heräsin riisipuuron tuoksuun, joka olikin odottamassa keittiössä. Paketoin jossain välissä loput lahjat samalla kun muut leipoivat pipareita.

Kalkkuna uuniin, joulusaunaan ja sitten joulupöytään. Joulupukki kävi tänä vuonna vain jättämässä lahjat ja painamassa ovikelloa kappas-kappas juuri silloin kun isi oli roskia viemässä. Missasin joulupukin taas, höh.

5d0820e06cb611e3ba2f12bec427d882_8

Veera oli kodin hengettärenä laittamassa joulupöytää pystyyn. Riittää ruokaa varmasti koko viikoksi. On herkkuja, on glögiä, on kaikkea. Tuntuu hyvältä kun kerrankin ei ole mistään puutetta. Jotenkin hyvä tunnelma ollut koko päivän päällä. Tätä ei voita mikään.

1165a2566ca811e3986812d3f7bf60f9_8

Lahjat olivat mieluisia. Lotta sai eniten, Manu sai pari lelua ja Veeralle annoin kirkkaan taskulampun, shoppailurahaa sekä suklaata. Itse sain suklaata, musiikkia ja EMP-lahjakortin. Saa nähdä millaista vaatetta tulee lahjakortilla ostettua. En ole niitä ostanutkaan hetkeen.

Mutta tärkeintä eivät olleet lahjat, vaan perheeni kokema ilo. Jouluruokaa oli yltäkylläisesti, joulusauna oli pitkään päällä ja kaikkea mitä tässä elämässä tarvitsee oli läsnä – iloa, rauhaa ja rakkautta. Taustalla soi koko päivän hevijoululaulut. Manu nauroi ensimmäisiä kertoja tänään ihan kunnolla, otin videollekin:

Joulu ei kuitenkaan ollut suruton, sillä lähipiirissäni tapahtui parikin kuolemantapausta. Lannistivat jouluintoa merkittävästi, mutta yritin aattona pitää lipun korkealla kaikesta huolimatta, taustalla ottaen kuitenkin syvästi osaa. Jouluna on tapana muistaa myös niitä, jotka eivät joulua tänä vuonna pääse viettämään.

df689a546ca911e3a22a0e609b214a58_8

Vielä on aattoiltaa jäljellä ja tunnelma on rauhallinen. Toivon oikein hyvää joulua sinulle, blogini lukija. Toivon että sinulla oli juuri sellainen joulu kuin kaavailitkin. Rakkaudella, Rollemaan Rolle.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Joulun taika - Rollemaa.org

    […] olla. Viime vuonna en jostain kumman syystä kirjoittanut joulubloggausta, sitä edellisenä vuonna kirjoittelin lyhyesti. Kaiken kaikkiaan on tullut kirjoitettua yllättävän paljon joulusta, jo 28 kirjoitusta. Niitä […]