Time Since Suomeksi

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Eilen(kö vai milloin?) jaksoin vihdoinkin koodata Dunstan Orchardin Time Since-WordPress-pluggarista suomenkielisen version loppuun. Olisihan se melkein suoraan toiminut pelkästään kääntämällä enkkutekstit suomeksi, mutta minua häiritsi yksi pieni asia. Englannissa on helppoa kun monikon perään tulee pelkästään s-kirjain.

Pluggarin koodaus olikin hoidettu siten että monikkoon lisätään vain pelkkä s. Tämä ei toimi suomenkielessä sanan päivä-kohdalla, jos oletetaan että enkun s-kirjainta vastaa suomen a-kirjain (tuntia, minuuttia, viikkoa, kuukautta…), sillä päivät, vuodet ja kuukaudet näkyvät monikossa päiväa, vuosia, kuukausia, kun niiden pitäisi näkyä päivää, vuotta, kuukautta. Onneksi tämän saa korjattua muutamalla helpolla if-lausekkeella. Toivottavasti tätä ei ole jo tehty, muuten tein turhan ”työn”. Toisaalta on kiva joskus saada itse jotain aikaiseksi. Lataa suomenkielinen Time Since tästä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä