Syöntivuorossa Kreikka ja Irlanti

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 9 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Aina välillä pitää kehuskella vaimollani, sillä todella rakastan häntä ja hänen pöperöitään. Eilen saatiin herkutella jälkiruoan kera, kun vaimoni kokkasi Pastitsiota, eli kreikkalaista pastavuokaa ja Irlantilaista Unelmaa, eli baileysinsuklaista juustokakkua.

Kuva Pastitsio-ruoasta

Pastitsio oli erittäin nopeasti täyttävää ja sitä jäi vielä huomiseksikin täksi päiväksi, tai yöksi, jos nälkä yllättää. Kreikkalainen ruokahan ei ole mitään ilman oliiveja. Seuraksi myös sipulia ja tomaattia. Tässä lautasmalli:

Kuva Pastitsio-ruokalautasesta

Tässä vielä respa, jos joku haluaa kokeilla (täydelliset valmistusohjeet löytyvät Pirkan sivuilta):

7-8 dl (300 g) pennepastaa
vettä ja suolaa (keittämiseen)
3 dl (150 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta
jauhelihakastike
400 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 tl rosmariinia
1 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
valkokastike
2 rkl öljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 kananmunaa

Kuva Irish-dream-kakusta

Jälkiruoka oli sitäkin maukkaampaa. Kakkua on vieläkin jäljellä ja vielä äsken söin palasen leffaa katsellessa. Vie kielen mennessään! Tässäpä ohje, josta kunnia menee Kinuskikissalle:

Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (í¡ 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Kiitos ruokien valmistuksesta kuuluu rakkaalle vaimolleni.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 30-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä itse perustamassaan digitoimistossa ja SaaS-palvelua kehittävässä startupissa, verkkosivujen tekijä, sosiaalisen median asiantuntija ja koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Suurin osa päivästä kuluu hevimusiikin ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Twitter, leffat ja erikoisoluet lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

7 kommenttia

  1. Pietari

    Nyt tuli kyllä kauhea nälkä… :)

  2. tms_

    Ei voi muuta sanoa kuin kateeksi käy :P

  3. Gocom

    Näyttää uskomattoman hyvältä. Varmastikkin uskaltaa kehuskella noilla antimilla :-)

  4. Joanna

    Poikkesin itse sen verran reseptistä, että unohdin rosmariinit, mutta sen sijaan laitoin chiliä, paprikaa ja yrttimaustetta, sekä vähensin suolan määrää. Veikkaan, että myös juustoa tuli käytettyä hiukan enemmän kuin reseptissä mainittiin :)

    JA OMNOM, että oli hyvää :)

  5. rolle

    Joanna, Kiva että vinkki miellytti :-) oli kyllä hyvää sapuskaa.

  6. Makujen matkassa « von Hattunen

    […] Tuli viimeaikoina vähän kokkailtua muuta kuin suomalaista ruokaa. Kts. linkki. https://www.rollemaa.fi/arkisto/2010/09/syontivuorossa-kreikka-ja-irlanti […]

  7. Petri

    Tuo kakku näyttää herkulliselta. Niin näyttää myös pastitsio. Vetää vertoja pakastepitsalle ja Pringles-sipseille, joita tunnun lapioivan naamariin melkein joka päivä. :-O