Sellainen haittavaikutus

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Kenties vanha, mutta nauroin kuollakseni tätä lukiessani ensimmäistä kertaa kunnolla:

Rockmusiikilla on myös sellainen haittavaikutus, että rockmusiikin harrastaminen lisää riskiä aloittaa huumeidenkäyttö ja huumeidenkäyttö johtaa edelleen rikolliseen käyttäytymiseen. Itse asiassa jo sinänsä huumeiden käyttäminen on rikollista.

[…]

Rockmusiikilla on sellainen haittavaikutus, että sen harrastaminen lisää riskiä kieltäytyä aseista ja jos kaikki asevelvolliset kieltäytyisivät aseista, Suomi joutuisi sotaan, eli vihollinne hyökkäisi Suomeen, koska joka maassa on armeija, joko oma tai vieras. Voima-lehdessä on myös toisinaan ollut aseistakieltäytymismyönteisiä kirjoituksia. Miksi Voima-lehden toimitus ei markkinoi varusmiespalvelun positiivista puolta, eli sitä, että aliupseerikoulusta saa sellaisen myöhempää elämää varten hyödyllisen taidon kuin johtamistaito? Sivarieille ja totaalikieltäytyjillehän ei johtamistaidollista koulutusta anneta, mutta kylläkin varusmiehistä jokaiselle vähintään aliupseerikoulun käyneelle. Reservin alikersantti Risto Vahaselle oli aliupseerikoulusta saadulla johtamistaidolla hyötyä silloin kun hän oli Filippiineillä Jolon saarella Abu Sayaffin panttivankina. Miettikääpäs tätä näkökulmaa Voima-lehden toimituksessa.

Voima-lehden toimittajat ovat ilmeisesti anarkisteja ja anarkisteille valtakuntien rajat ovat keinotekoisia rajoja. Se siis tarkoittaa sitä, että anarkistit eivät tunnusta kansallisvaltioiden olemassaoloa. Tarkoittaako tämä sitä, että Voima-lehden toimittajien mielestä Arsi Harjun kuulantyönnön olympiamitali on Arsi Harjun itsensä kutlamitali eikä suinkaan Suomen kansan ja suomalaisten sotaveteraanien? Kyllä se on niin, että koska Arsi Harju edusti Sydneyn olympiakisoissa Suomi-nimistä kansallisvaltiota, Arsi Harjun olympiakultamitali on koko Suomen kansan, erityisesti suomalaisten sotaveteraanien, yhteistä omaisuutta. Ei Arsi Harju kuulaa työnnä kuulantyönnön itsensä takia, vaan suomalaisten sotaveteraanien takia. On nimittäin niin, että suomalaiset urheilijat osallistuvat olympiakisoihin suomalaisten sotaveteraanien takia, eivät suinkaan urheilemisen itsensä takia, koska suomalaiset sotaveteraanit ovat taistelleet suomalaisille urheilijoille mahdollisuuden osallistua olympiakisoihin.

Eikös legendaarisen Paavo Noposen urheiluselostuksetkin olleet sitä luokkaa että suomalaiset urheilijat ovat olympiakisoissa suomalaisten sotaveteraanien takia? Eikö teitä Voima-lehdessä tippaakaan hävetä, että te omilla kirjoituksillanne loukkaatte sekä Paavo Noposen että jokaisen toisen maailmansodan jälkeen Suomen olympiajoukkueeseen kuuluneen tunteita? Kysyisitte joskus joltakin suomalaiselta urheilijalta, joka on toisen maailmansodan jälkeen osallistunut olympiakisoihin, että kumman takia hän on olympiakisoihin osallistunut, urheilemisen itsensä takia vai suomalaisten sotaveteraanien takia. Veikkaan, että vastaus olisi suomalaisten sotaveteraanien takia.

Matti Huttunen
Espoo

Harvinaisen hyvin kirjoitettu. Oikeita ideoita ja perusteltuja pointteja (sinun on pakko haistaa sarkasmi kahdesta erellisestä lauseesta). Pedon meteliä

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Gocom

    Hah :D

    Tuli mieleen ihan tämän syksyn Terveystiedon YO-koe, jossa kysyttiin mitä terveydellistä haittaa rock musiikin harrastamisessa tai ammatissa voi olla.

    Kumpa olisin tuommoisen vastauksen siihen keksinyt ^.^

  2. Tanskis

    Musiikki herättää ihmisissä ajatuksia, kuinka kamalaa.