Se rauhoittava ja rentouttava yö

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 14 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Olen viime aikoina selaillut paljon Blogilistan blogeja ja löytänytkin ihan mukavaa uutta luettavaa. Nyt kun selailin viimeksi julkaistuja merkintöjä, en voinut olla komppaamatta. Kuinka samaa mieltä olenkaan alla olevan mielipiteen kanssa:

Jokin yössä on äärimmäisen rauhoittavaa. Ehkä se on tämä ihana hiljaisuus, ei ääniä naapuriasunnoista tai ulkoa. Kenties se kun tiedän, ettei kukaan yritä tavoittaa minua puhelimitse tai tule pimputtelemaan ovikelloa. Tai ehkä voin vain silloin antaa itselleni luvan rentoutua, sillä eihän yöllä ole tarkoitus hoitaa arkipäivän asioita. Mitä luultavammin kaikkia näitä ja vielä jotain muuta.

Viikonloppuisin ja lomilla päivärytmi vaan kääntyy aina päälaelleen. Kukun aamutunneille asti, en malta mennä nukkumaan. Kuuntelen musiikkia, pohdin, haaveilen ja ennen kaikkea toivon, ettei uusi aamu koskaan koittaisi. Juuri nyt on ihan hyvä olla…

Lainasin bloggauksen tähän kokonaisuudessaan, koska jokainen lause on niin osuva juuri tämänhetkiseen tilaan ja mielialaani. Tämä kirjoitus kertoo kiteytettynä mielipiteeni tästä yöstä, tästä hetkestä. Tämän erityisesti halusin sinulle kertoa, vaikka olen yöstä bloggaillut aiemminkin varmasti jo ihan tarpeeksi.

Blogia kirjoittava miekkonen on kanssani suunnilleen samanikäinen ja yllättävän samanlainen ajatuksiltaan, luonteeltaan ja tottumuksiltaan. Joten seurantaan meni heti.

Itselläni rytmi on satunnaisesti sekaisin. Saatan nukkua kaksi tuntia yössä ja silti herätä aamulla Lottaa hoitamaan. Aikaisemminkin sanoin että on hassua että oma rytmini on täysin sekaisin, mutta tyttäreni rytmi on alusta asti pysynyt kunnossa, niin ruoan kuin nukkumisenkin osalta. Hyvä asia, mutta itselleni tavallaan aika huono. En välitä itsestäni niin paljoa, kuhan rakkaimpani ovat kunnossa.

Viime öinä tosin olen nukkunut keskimäärin jopa seitsemän tuntia, mikä on minulta harvinaista. Unettomuuden lisäksi vaivaa yksinkertaisesti se että kesällä on mukava valvoa. Ja mikäs tässä työttömänä ollessa…

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä