Sarjat: American Horror Story ja Continuum

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Siitä on aikaa kun viimeksi arvotin katsomiani sarjoja Rollemaassa. Leffat saavat Rollemaassa huomattavasti enemmän palstatilaa, koska niitä on helpompi arvostella. Kuten aina toitotan, olen sarjoissa hyvin nirso. Ei vielä päättyneistä sarjoista Boardwalk Empire, Walking Dead, Game of Thrones, Merlin ja vanha kunnon Supernatural ovat kestosarjojen listallani.

Näiden lisäksi tuoreimpia suosikkejani ovat American Horror Story ja Continuum. American Horror Storyn löysin itse sattumalta Supernaturalin kahdeksatta kautta odotellessa. Katsoin ensimmäisen kauden ahmimalla. Toinen kausi alkoi vain hetki sitten. Tällä viikolla tuli toinen jakso.

American Horror Story

American Horror Story on hyvin tehty kauhusarja, jossa jokainen jakso pitää otteessaan. Vielä ei ole yhden ainoaa huonoa jaksoa ilmestynyt. Sarja on täydellinen yllättäjä ja sopii varmasti niille, jotka pitävät kauhusta ja psykologisesta jännäristä. Kuten nimi jo indikoi, tarinat ovat tavallaan yksittäisiä, mutta liittyvät kausittain toisiinsa.

American Horror Storyn ensimmäinen kausi kertoo perheestä, joka muuttaa kummitustaloon, tietämättä talon historiasta paljoakaan. Jokaisessa jaksossa käsitellään karmivia tarinoita menneisyydestä. Äskettäin alkanut kakkoskausi on nimeltään American Horror Story: Asylum, eikä liity mitenkään ensimmäiseen kauteen. Näitä voisi oikeastaan pitää eri sarjoina. Sarjan suurin osa näyttelijöistä ovat jokseekin tuttuja. Olen koukussa.

Continuum

Toinen erittäin hyvältä vaikuttava sarja on veljeni suosittelema Continuum, jonka katsomisen aloitin viimeisimpänä. Sarja kertoo vuoden 2077 rikospoliisista Kiera Cameronista, joka vahingossa päätyy matkustamaan ajassa kuolemaantuomittujen rikollisten pakoyrityksen mukana vuoteen 2012, jossa joutuu omin avuin jäljittämään karkureita. Olen hulluna aikamatkustukseen ja teknologia-scifiin, joten tämä jäi pysyvästi katselulistalleni.

Tiedätkö muita aivan huikeita tv-sarjoja? Minulta jää kesken sarjat, joissa ei tule ”jes, uusi jakso on ilmestynyt!” fiilistä uuden jakson ilmestyessä. Kesken jääneitä ovat ainakin Sons of Anarchy, Andromeda, House, Carniví le, Battlestar Galactica ja varmasti joitakin muitakin, jotka eivät jääneet mieleen.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. 41 arvostelua – Kaikki katsomani TV-sarjat tähän mennessä | Rollemaa.org

    […] Tämä sarja on uusimpia löytöjäni. Sarja on erittäin mielenkiintoinen ja siitä pitävät varmasti jännittävän kauhun ystävät. Näyttely on hyvää ja sarja on tehty taitavasti. Aluksi hieman häiritsi ajatus siitä, että jokainen tuontatokausi on oma tarinansa. Eli kyseessä on ikään kuin minisarja. Suosittelen silti lämpimästi. Arvio löytyy myös erikseen kirjoitettuna. […]

  2. Jj

    American horror story on ihan loistava :) oletko uusista sarjoista katsonut hannibalia tai bates motellia? Hannibalia ainakin suosittelen !

  3. Rolle

    Niin on. Hannibalin katsoin. Bates Motel ei ole tuntematon. Tulipa tästä mieleeni, kirjoitanpas lisää katsotuista sarjoista. Kiitos kommentista.