Rollemaa vastustaa SOPA/PIPA-lakia

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Tänään englanninkielinen Wikipedia ja monet muut sivustot protestoivat SOPA:a (Stop Online Piracy Act) ja PIPA:a (Preventing Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property Act sulkemalla sivustonsa päiväksi tai laittamalla sivulleen ilmoituksen.

Kyseinen pelottava lakiesitys pyrkii kitkemään kaikenlaisten tekijänoikeutta loukkaavan Internetissä, ja kärjistettynä tarkoittaa sitä että mikä tahansa sivusto pystytään hallituksen toimesta sensuroimaan (ellei jopa vetämään alas) jos on jaettu esimerkiksi tekijänoikeuksien vastainen kuva tai edes puhuttu piratismista – tahallaan tai vahingossa, missä tahansa. Lakiehdotus myllää nyt Yhdysvalloissa ja päätös puolesta tai vastaan tehdään ensi tiistaina.

Wikipedia black out

Lakia on vastustamassa todella moni taho, kuten Netcoalition, johon kuuluu isot nettiyritykset kuten Google ja Amazon.

Although SOPA advocates claim it targets foreign pirates, the Electronic Frontier Foundation reports that ”broad definitions and vague language” allow the bill to shut down legitimate US websites without due process. Among these sites: Etsy, Flickr, and Vimeo.

Myös Rollemaa on tätä lakia vastaan, sillä se tulisi vaikuttamaan väistämättä koko Internetiin ja sen tulevaisuuteen. Hyvästi sananvapaus ja ihmisoikeudet. Protestina Rollemaassa on tämän päivän ajan tämän näköinen plakaatti, joka tulee näkyviin ennen kuin pääset sivuille:

Stop SOPA!

Uskon ja toivon ettei lakiesitys menisi läpi. Levitä sanaa ja ole mukana protestissa! Jos sinulla on WordPress-blogi, lataa SOPA Blackout -Wordpress-lisäosa ja ole osaltasi mukana. Kiitos!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

4 kommenttia

 1. incd

  Harmi kun eivät vastusta euroopan vastiketta SOPA:lle, eli ACTA:aa. http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

 2. Rolle

  Hyvä pointti. Aion vastustaa.

 3. incd

  En ole nähnyt ketään vastustamassa ACTA:aa, paitsi Puolassa on ollut laajat DDoS -hyökkäykset hallitusta vastaan, mikä ei ole se oikea tapa..

 4. Rollemaa vastustaa ACTA-sopimusta | Rollemaa.org

  […] viikkoa sitten nettikansa säpisi SOPA ja PIPA -laeista, jotka eivät onneksi menneet läpi. Koko ajan uumenissa on kuitenkin kuhissut […]