Parhaat musiikkia tekevät komediaryhmät

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Olen kautta aikojen rakastanut koomikoita, etenkin musiikkia tekeviä sellaisia. Youtube on mullistanut koomikoiden maailman täysin ja sitä kautta suurin osa onkin ponnahtanut kuuluisuuteen.

Tenacious D

Jo vuonna 1994 aloittanut Tenacious D tuli kansan tietoisuuteen vasta 2000-luvulla erilaisten televisio-ohjelmien kautta. Itse kuulin bändistä kaverini kautta joskus vuonna 2006 ja ihastuin ikihyviksi. Monelle tulee yllätyksenä, että bändin nokkamies on itse Jack Black. Jack Blackin ystävä Kyle Gass on bädin toinen jäsen. Molemmat laulavat ja soittavat kitaraa.

Biisit ovat enimmäkseen akustisia. Läppä ei uppoa kaikille, mutta aiankin minuun se upposi aikoinaan sata nolla (ja vielä nykyäänkin). Paljon kirosanoja, karua läppää arjen pienistä asioista, spontaania meininkiä. Bändi soittaa pääasiassa rockia ja metallia. Poijaat ovat julkaisseet oman tv-sarjan ja lisäksi elokuvan jonka jokaisen pitäisi nähdä: Tenacious D – The pick of destiny.

Flight of the Conchords

Uusiseelantilainen duo Flight of the Conchords on minulle vielä suhteellisen uusi tuttavuus. Olisinko toissa vuonna törmännyt johonkin miekkosten sketsisarjaan. Kaksikko on entuudestaan tuttu bändeistä kuten The Black Seeds ja Video Kid. Tyypit tekevät ihan loistavia huumoripläjäyksiä ja parodioita. Etenkin ranskan kulttuuria parodisoiva Foux Da Fafa on ehdotonta katsottavaa:

The Lonely Island

Sitten se helmi, The Lonely Island! Tämä amerikkalainen trio koostuu enemmän tai vähemmän Hollywood-komedianäyttelijöistä, Akiva Schafferista, Jorma Tacconesta ja Andy Sambergista. Miekkosia on nähty monessa komediaelokuvassa ja Jorma Taccone on tunnettu komediaohjaaja/käsikirjoittaja mm. elokuvista MacGruber ja Extreme Movie. Trion jokainen video on hauska, enkä osaa valita yhtä parasta. Tulen aina hyvälle tuulelle kun katson tai kuuntelen kappaleen I just Had Sex. Akon on vaan videolla niin hyväntuulinen, ettei voi olla riemuitsematta:

Näistä kolmesta komediabändistä on tullut aikojen saatossa ehdottomia suosikkejani, eivätkä biisit vain kulu millään loppuun. Suosittelen ehdottomasti tarkistamaan, jos haluat yhtään viihdyttää itseäsi.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Jemaine

    Tsekkaas uudestaan Flight of the Conchordsien HBO -sarja. Kyseessä ei siis ole sketsisarja, vaan helvetin hyvin käsikirjoitettua sitcomi, jos tykkää älyvapaista juonenkäänteistä ja hyvästä musiikista. Suurin osa esim youtuben biiseistä ovatkin otettu suoraan sarjan jaksoista.

  2. Rolle

    Flight of the Conchords on näistä minulle tuntemattomin, sarja jota en ole niinkään katsonut ”virallisesti”, vaan ainoastaan nähnyt joskus telkkarista ja katsonut sitten jotain netistä. Siispä en tiennyt että kyseessä on sitcom, mutta helppo erehtyä. Hauskaa joka tapauksessa. Kiitos tarkennuksesta.