Paras IRC-kanava?

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Paras IRC-kanava on mielestäni ehdottomasti irc.quakenet.orgissa. Kanavasta tekee parhaan se, että siellä saa puhua mistä vain, milloin vain, miten vain – tietenkin hyvän käytöksen ja maun puitteissa. Kaikki tietävät mitä irc-peeloaminen on, eikä kukaan halua katsella huonoa käyttäytymistä tai suoraa vittuilua. Tähän asti kanavalla on pystynyt keskustelemaan melkein mistä tahansa niin että hyvä ja ystävällinen ilmapiiri säilyy.

Paras IRC-kanava määritellään monella tapaa;

  1. Aktiivinen. Keskustelua on vuorokauden ympäri, jopa välillä 02-12. Idlareita/idlausta esiintyy yllättävän vähän.
  2. Aiheet ovat useimmiten sellaisia, joihin kaikki voivat puuttua. Insideä on jätetty vähemmälle.
  3. Ihmisten on helppo tutustua toisiinsa. Yhteisöllisyys suurta, miittejä järjestetään.
  4. Ihmiset ovat kiltisti, mutta ”tuhmiakin” saa puhua, jos siitä syntyy keskustelua. Tuhmat keskustelut yritetään kuitenkin jättää öiksi, kun lapset ovat nukkumassa.
  5. Antirasistisuus. Ei ikärasismia, aaterasismia, tai muuta vastaavaa. Mielipiteitä esitetään ja eriävistä mielipiteistä ei syytetä ketään tai loukata vaan keskustellaan ystävällisesti toiset huomioon ottaen.

Tietenkään millään IRC-kanavalla ei puhuta ns. ”asiaa”. Asian voi käsittää silläkin tavalla että irkissä puhutaan ”pelkkää paskaa”, eli ”jauhetaan paskaa”. Joskus määritelmä onkin melkoisen osuva, toisinaan ei. Se on vähän miten kukin itse asian haluaa ymmärtää. Itse olen mieltänyt irkin loistavana paikkana sosialisoitua ja keskustella myös aistirajoitteisten kanssa (kuurot, kuulovammaiset, näkövammaiset). IRC korvaa minulla puhelimen, sillä käytän myös Bitlbeetä, joka mahdollistaa pikaviestimien (msn, yahoo, icq…) käyttämisen irkin sisällä. Kommunikaattorillani pääsen siis verkkoon mistä vain.

Olen kirjoittanut tästä aiheesta ennenkin, mutta kirjoitan nytkin, koska pidän siitä. Google on hyvä tapa mainostaa. Siksi yritänkin nyt taas hakukoneoptimointia. Mikä on sinun mielestäsi paras IRC-kanava? Jos ei ole parasta, mikä on hyvä tai erittäin hyvä IRC-kanava? Miksi käytät IRC:tä, miksi et? Kommentoi ihmeessä. Oma IRC-oppaani löytyy osoitteesta rollemaa.fi/irc. Tästä voit kokeilla irkkaamista #pulina:ssa! Viihdyt varmasti!

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä