Osaisinpa olla

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 18 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Tänään ei mikään sujunut mieleni mukaan. Surkea sää, surkea päivä. Neutraalit tunteet muuttuivat päivän mittaan puhtaaksi angstiksi, jonka viimeisenä laukaisi Vakiopaineen joku matkailunäyttely. Näyttelyssä vieraileminen sai ajatukseni karkailemaan ulkomaille (ks. #159). Ongelma. Raha. Raha. Raha. Raha. Raha. Ongelma, vaikka en täysin tiedäkään pohjimmaista syytä pahaan olooni.

Haluaisin

 • osata asioita.
 • töihin (taka-ajatuksena raha).
 • tehdä musiikkia.
 • osata ajatella itsestäni hyvää.
 • kasvoistani eroon (ensi viikon torstaista eteenpäin, toivottavasti)
 • olla luova
 • pitää hauskaa. Aina. (Raha)
 • että ihmiset kuuntelisivat enemmän.
 • olisi taas synttärit tai jotain muuta.

Todellakin! Haluaisin että olisi taas synttärit. Tai joulu. Ei joulu. Joululla ei ole enää muuta merkitystä kuin Jeesuksen synttärit, hyvä tunnelma, joulupukki ja paljon lunta (jota ei ole, jos käy tuuri). Lahjoja ei tipu eikä lirise. Kenellekään. Enkä kyllä toivoisikaan mitään.

En syytä ketään mistään. En tiedä mitään mistään. En jaksa mitään koskaan. En pyydä mitään keltään.

Purkaisin kaikki edelleen tässä ja nyt, mutta syvimmät tunteeni ja maailman kiroamiset kirjoitan vain itselleni. Masentuneenakaan en halua loukata ketään, vaan purkaa kiltteyttäni muihin ihmisiin ja heijastaa erilaista minääni ja ”antaa väärää kuvaa itsestäni” (mikä saattaa usein jopa syventää tunnetilaa). Ja huutomerkit jätän myös väliin. Siisteys on tärkeämpää.

Minulla oli taas liuta asioita, joista kirjottaisin tavallista pitemmän merkinnän kotona. Mutta en enää muista mitään. Tätä se taas on. Johtuu tästä mielentilasta. Anteeksi (viides kerta).

Kommentoipa taas ”älä nyt kato Rolle, kyllä se siitä”. Voi selma.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

9 kommenttia

 1. tms_

  etkös enää tee nettisivu-hommia?

 2. rolle

  En voi, koska en ole rekisteröinyt y-tunnusta (toimiyritystä) ja uusi nimi pitäisi keksiä, koska vanha oli ilmeisesti käytössä. Ja en omista omaa konetta. Näiden riiviöiden kanssa on nimittäin tosi vaikeata työskennellä oikeasti.

 3. Miika

  Ei siihen y-tunnusta tarvita, pimeenä vaan :D

 4. taddels

  hei huomenna on perjantai ja sitten on lauantai, meidän äiti on tulossa jyväskylään lauantaina sillei että oltais about klo 12 siellä. Mutta joo, ónko sulla viikkonloppuna tekemistä että voinko mää tulla ylipäätensä?

 5. rolle

  Miika: Kyllä aion sen hankkia. Ei siitä muuten mitään tule.

  Taddels: Mulla on psykologian ryhmätyö maanantaiksi. Ja maantiedon projektia pitäisi tehdä tässä jaksossa. Ja henkilökohtaisesti en jaksa. Herään lauantaina vasta iltapäivällä, on niin paljon taas univelkaa kertyny. Anteeksi taas.

 6. Tanskis

  ”Kommentoipa taas ’älä nyt kato Rolle, kyllä se siitä’. Voi selma.”

  Entä jos vahtaisin sävyä? Ryhdistäydy, hyvä ihminen! Jumala on luonut sinut, ja sinun tulisi osoittaa siitä kiitollisuuttasi, eikä haukkua Häntä valittamalla hänen luomisen tuloksistaan. Nauti elämästäsi, se on paras kiitos Jumalalle! Syntymäpäivälahja Jeesukselle, jos et joulua muuten arvosta.

 7. rolle

  Tuotanoin Tanskis… en minä hauku Jumalaa mistään – ainakaan tietoisesti, vaikka valitankin. Pitäisi osata nauttia vähän useammin, mutta minkäs sille mahtaa että synnyin tallaisena.

 8. Tanskis

  Tuohan se pointti onkin. Noin ei tajua vähättelevänsä Jumalaa. Se ei ole tietoista. Mutta jos tarkemmin ajattelet, tarkoitat fraasilla ”minkäs sille mahtaa, että synnyin tällaisena” samaa kuin ”minkäs sille mahtaa, että Jumala minut tällaiseksi loi”.

 9. rolle

  Tanskis: En todellakaan tarkoita samaa. Voit tehdä omat johtopäätöksesi asiasta. Eläpä lietso angstiani, se on hei tauti.