Olen repinyt kynteni

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 19 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 17-vuotias.

Tänään kuulin Cygnaeus-lukion – ja niiden lisäksi Cygnaeus ala-asteen, Voionmaan peruskoulun ja Rufolf Steiner koulun – koulurakennusten lakkauttamisen virallisesta päätöksestä, mutta en vaivautunut lukemaan keskisuomalaista täällä kirjastossa, sitä kun ei tule meille kotiin. Heti järkyttävän uutisen kuullessani jokin kuohahti sisälläni Jyväskylää vastaan. Suoraan sanottuna tekisi mieli muuttaa Jyväskylästä. Muuttakaa kaikki pois Jyväskylästä! Älkää tulko tänne! Kaupungin valtuusto puhuu pelkkää shittiä, scheisseä, paskaa! Mutta valitettavaa on että raha ratkaisee. Kaupunki purkaa kaikki ”ylimääräiset tilat” vain rahan takia! Koulurakennuksetko ylimääräisiä tiloja?! Tarvitaanko opiskelijoille paikkaa?! Tarvitaanko kouluja?! Ruvetaan barbaareiksi!!

Eli nyt on päätetty että Cygnaeus-lukio menee kauas korpeen ja opiskelijoita karsitaan noin 200, jotta 400 opiskelijaa kuudesta sadasta mahtuu WSK:n irrallisten kiinteistöjen kitukasvuisiin tiloihin opiskelemaan ja syömään todelliseen sardiinipurkin kokoiseen ruokalaan. Järjetöntä. Eilen oli mielenosoitus kirkkopuistossa, josta ei varmaankaan ollut mitään hyötyä, ei hyödytty yhtään mitään. Ja Jyväskylää kehutaan opiskelijakaupunkina. Mitenköhän minullekin käy? Tekisi mieli vaihtaa koulua ja samantien kaupunkia. Jos ei ole rahaa, niin ei ole rahaa, mutta miksi säästää kouluista?! Miksi kaupunki et voinut säästää jostain turhemmasta?! Meni into.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä