Näppäilysi tallentuu historiaan

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Välillä on mielenkiintoista selata millä hakusanoilla ihmiset ovat sivuilleni eksyneet. Useimmat eivät muista, että kaikki mitä nettiin suoltaa (myös hakusanat) jäävät ikuisiksi ajoiksi bittiavaruuden historiaan. Tällä kertaa tuli sen verran koomisia, että päätin julkaista ne ihan oikeasti tässä nyt eikä heti.

Jos näiden etsijät ovat vielä linjoilla, niin voin kertoa perään heti mitä täältä löytyy ja mitä ei.

Viimeisimmät hakusanat: (uusimmasta vanhimpaan, uusin ”mustikkasoppa veera” kirjoitettu kello 19:42)

 1. mustikkasoppa veera – Veera, eli nettinimeltään mustikkasoppa, on kuurosokea (teknisesti ottaen kuuro ja sokea) vaimoni.
 2. sulkuturva työpaikkana – Sulkuturvasta olen saanut ilmaiseksi avaimenperän tänä vuonna, eli kun avaimeni seuraavan kerran tippuvat, Sulkuturvalta maksetaan löytöpalkkio avaimien kiikuttajalle. Lisää tietoa löytynee tästä artikkelista.
 3. jyväskylä tietokoneliikkeet – Olin pari kuukautta Jyväskylän Data-Groupissa harjoittelijana ja kirjoitinkin siitä. Teksteissäni on vilahtanut Jyväskylä ja tietokoneliikkeet muutenkin muutamaan otteeseen.
 4. pitäiskö vaihtaa sivariin – Sivari on Rollemaan aiheista ollut ehkä eniten esillä. Lisää voi lukea vaikka selaamalla itse avainsanalla merkittyjä merkintöjä.
 5. tikatk jotain muuta jotain uutta – Tästä ei ole kyllä mitään hajua. Kaikki tietävät että Rollemaan Rolle kuuntelee metallia, ei tiktakkia.
 6. pitkät hiukset työelämässä – Minulla on pitkät hiukset ja olen ollut niillä töissäkin. Itse aiheesta en ole kuitenkaan kirjoittanut.
 7. you tube red bull antaa siivet – Kyseistä mainosta ei täältä löydy, mutta energiajuomista löytyy paljonkin asiaa. Tällä hetkellä luetuin artikkeli on muuten Suuri energiajuomavertailu.
 8. energiajuomavertailu – Ks. yllä.
 9. eee pc 700 näyttö pimeänä – Heh, kannattaa kysyä liikkeestä. Minulla ei ole eee:n näyttö vielä pimennyt muuten kuin virransäästötilaan mentäessä (tai kiinni laitettaessa, eh heh). Eee PC:stä taasen löytyy paljon juttua. Kyseisellä laitteella kirjoitetut merkinnät näet painamalla oikeaa yläkulmaa.
 10. ”vain siirretystä datasta” surffaat – Tämä liittynee Elisan tapaukseen, jossa datasiirtomaksuni oli laskussa monta sataa euroa, kun minulla ei vielä ollut kännykässä datapakettia.
 11. harjun vesitorni – Asun Jyväskylässä ja Harjun vesitorni on tuossa 200 metrin päässä, mutta en ole kyllä kirjoittanut mielestäni mitään aiheesta.
 12. kuvahaku: akne – Jännä kyllä, minun vanha kuvani löytyi googlen kuvahaulla…
 13. irssi galleria – Rollemaassa on irssi-opas, sekä gallerioita. Eiköhän tämä jo selitä.
 14. rippaa dvd – Olenkohan kirjoittanut dvd:n rippausohjeitakin… paha sanoa. Mutta tälläkin tänne on näemmä eksytty.
 15. nainen alasti – Jaa-a. Pornografiaa täällä ei ainakaan ole edes tekstin muodossa. Epäilyttävää.
 16. masennus kansantautina – Olet tullut oikeaan paikkaan.
 17. fspot lisäosatKyseisestä kuvankäsittelyohjelmasta olen kirjoittanut paljon, mutta sen lisäosista en.
 18. sokeat eivät osaa mitään – Tämä aiheutti suurimman ahaa-elämyksen. Sokeudesta ja sokeista olen kirjoittanut, mutta tuota lausetta en kyllä allekirjoita yhtään.
 19. anoreksia – Yllättävää, että anoreksia on top-1-hakusana yhden vaivaisen merkinnän perusteella.
 20. selainvertailu – Lokakuussa 2007 kirjoitin melko kattavan mielipiteen selaimista. Nykyään tuo mielipide on muuttunut. Pitäisi kirjoittaa uusi.
 21. batmud toimimaan s60 – Batmud toimii s60-puhelimissa Puttyn kautta telnetillä. Aiheesta en ole kuitenkaan kirjoittanut artikkelia. Sen sijaan symbianista olen.
 22. mies sanoo en ole valmis suhteeseen – Suoraan tästä aiheesta en tiedä, mutta ihmissuhteista olen kirjoittanut paljonkin.
 23. myrkgrav – Lars Jensen. Olen kirjoittanut hänestä arvion.
 24. ihmisfobia – , josta itsekin kärsin ajoittain. Viuhahtanut merkinnöissä siellä täällä.
 25. columbine – Liittynee kirjoittamaani artikkeliin Columbinen verilöylystä.
 26. futuron – Futuronille en suo edes selityksiä. Lue lisää täältä.
 27. suonenjoki mansikka – Tällä hakusanalla päädytään mitä todennäköisimmin Rollemaan toiseksi kommentoidumpaan merkintään Suonenjoen marjatilasta.
 28. blinded colony lyriikat suomeksi – Täältä niitä ei löydy, valitan. Kuuntelen tosin paljon Blinded Colonya.
 29. mayhem – Olen kirjoittanut jonkin verran black metallista ja Mayhem-bändistä.
 30. viittomakieli – Olen kaksikielinen, eli käytän puheen lisäksi viittomakieltä. Aiheesta on tullut kirjoitettua jonkin verran.
 31. velhon tavarat – Tätä en kyllä ymmärrä, en sitten yhtään.
 32. paavo pesusieni – Aiheesta kirjoitettu tasan yksi artikkeli vuonna 2006.
 33. 20 vuotias lahja – Ei taaskaan mitään käryä.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

5 kommenttia

 1. Laura

  Kuinka siis saat tietoosi nämä hakusanat? En ole itse mikään tietotekniikan ihmelapsi joten ei hajuakaan miten tuo on mahdollista ;)

  Itse muuten löysin tieni tänne juuri tuolla ”viittomakieli” hakusanalla parisen kuukautta sitten ja tuli sitten lisättyä tämä blogilistan suosikkeihin ;)

 2. rolle

  Laura: Käytän Woopraa ja Google Analyticsia (aiemmista merkinnöistäni tulee tämäkin selville, joten en jaksanut sitä taas erikseen mainita tässä merkinnässä). Woopra alkaa olla jo kohta jopa kattavampi kuin Googlen Analytics, sillä Woopralla näkee tilastot reaaliaikaisemmin.

  Itse pidän erityisesti Woopran ”ketä sivulla selaa juuri nyt” (”Live”)-ominaisuudesta, sillä se näyttää mistä maasta ja kaupungista kävijä on, mitä selainta, käyttöjärjestelmää, näytöntarkkuutta käyttää, ja mistä osoitteesta on sivulle eksynyt. Tämän artikkelin viimeisimmät hakusanat on tongittu Wooprasta.

 3. Torsti

  Olisi mielenkiintoista, jos Woopralla näkisi vielä mistä IP:stä, käyttiksestä ja selaimesta on nuo sanat haettu. Sokeat eivät osaa mitään on aika törkeä jo.

 4. rolle

  Torsti: Itse asiassa näkeekin sillä hetkellä kun ne haetaan, ja kävijä on vielä sivulla selaamassa. Jälkikäteen niitä ei taida voida hakea uudestaan.

 5. Gocom

  Laura, teknisesti ottaen koska oletuksena, stannardien mukaan, internetselaimet lähettävät serverille jotain tietoja, kuten sen mistä tultiin. Ei sen kummoisempaa. Nämä tunnisteet tietysti voidaan poistaa ja estää käyttäjän puolelta, jolloin niitä ei lähetetä.

  Nyt tähänkin merkintää saattaa osua lisää kävijöitä alastomien naisien toivossa. Lisätään vielä turvallisuuden vuoksi voluumia: alaston nainen. :D

  Lol’d @ velhon tavarat.