Monument Valley on mahdottoman kaunis pelielämys mobiiliin

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 9 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Mobiililaitteella kirjoitettu artikkeli.

Screenshot_2015-03-02-18-31-59En ole vuosikausiin innostunut pelaamisesta missään muodossa. Mielestäni se on ollut ajanhukkaa, eikä pojojen kerääminen tai tasojen läpi pääseminen ole tuottanut samanlaista aivot innostusta kuin esimerkiksi hyvä ajatuksia herättävä tai vastoin päätä nollaava leffa tai sarja.

Viime aikoina olen kuitenkin huomannut innostuneeni mobiilipeleistä, mutta en niinkään mainstream Rovion Angry Birdseistä tai Supercellin Clash of Claneista vaan enemmänkin erikoisemmista indiepeleistä. Uusia kokeiluja on mukava tehdä ja pelailla ohimennen tai kuuluisan saniteettitilan istuimella.

Screenshot_2015-03-02-19-11-06House of Cards sarjan uusinta tuotantokautta katsoessani innostuin Monument Valleysta, johon yksi sarjan jakso perustui. Jos Frank ylistää peliä, sen on oltava hyvä.

Ensin lähes neljän euron hinta hirvitti, mutta pelin avatessa ei voinut muuta kuin ihastella. Pelistä on helppo päästä jyvälle ja pientä prinsessaa on helppo ohjailla.

Elementit ovat sulavia ja peli on taitavasti suunniteltu. Tulee hieman mieleen indie game -dokkaristakin tuttu Fez.

Tällaista olen kaivannutkin mobiiliin.

Kiehtovinta pelissä on juuri mahdottomat rakenteet ja se, että joutuu ajattelemaan laatikon ulkopuolelle. Ja pikku prinsessa on mahdottoman söpö. Ja tunnelma on jotenkin eerie, ajaton, surullinen.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Pelin saa Androidille, Kindle Firelle, iPadille ja iPhonelle. Lataa pelin sivuilta.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä