Millainen minä oikeastaan olen

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 11 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Juuri kun minun piti kirjoittaa kauhean diippiä shittiä itsestäni pääni tyhjenikin täysin. Onnekseni samaan aikaan Dahlia kirjoitti aiheeseeen liittyvän meemin, jonka päätin pölliä myös omaan blogiini. Eikä muuten ole ensimmäinen kerta.

Minun kokemukseni mukaan itsetutkiskelu on tuhoisaa ja sisältäpäin syövää, ainakin kovin pohtiville ja kriittisille ihmisille kuten minä. Sen vuoksi en nyt edes lähde pohtimaan muussa kuin meemin muodossa.

Toinen puoleni tätä kirjoittaessa jo miettii että jos jättäisi taas kirjoittamatta tällaista turhaa lätinää kun taas toinen puoli haluaakin julkaista sitä vanhaa tuttua tuubaa, ajatuksen virtaa, jota varsinkin nuorempana tykkäsin suoltaa jopa päivittäin. No mutta menkööt, etten turhaan käyttänyt tähänkin aloitukseen aikaa…

Minä

Siviilisäätyni: Onnellisesti naimisissa viidettä vuotta.

Asumismuotoni: Toukokuusta ollaan asuttu hienossa kolmion kokoisessa luhtitalokämpässä vuokralla Rasinrinteen kupeessa. Tähän astisista paras kämppä. Oma sauna ja oma etuovi, ah.

Opiskelen/olen opiskellut: Ylioppilas vuosimallia 2007. Sen jälkeen en ole kokenut tarvitsevani jatkokoulutusta ja olen halunnut tehdä duunia.

Työskentelen/olen työskennellyt: Aiemmin olen työskennellyt ainakin freelancer-websuunnittelijana, Jyväskylän Yliopistolla (sivari, mutta duuni siinä missä muutkin, haha, staff.jyu.fi-sivuni löytyy vieläkin!), Jyväskylän Data Groupissa huoltoteknikkona ja myyjänä. Tällä hetkellä minulla on oma yritys nimeltään Digitoimisto Dude Oy, jonka toimisto sijaitsee kauppakadulla Jyväskylän keskustassa.

Kiinalainen horoskooppini: Ei kiinnosta.

Mitä liikuntaa harrastan: En mitään varsinaisesti, mutta pyöräilen paikasta toiseen. Vuoden aikana pyörän mittarissa yli 1000km. Jos aikaa ja intoa riittää käyn kuntosalilla ja keppijumppailen, mutta se on oikeastaan täysin jäänyt. Kesällä rullaluistelen.

Mitä muuta harrastan: Aika massiivisessa mittakaavassa (metalli-)musiikkia ja leffoja, erikoisoluita, bloggaamista (surprise?), tietokoneita, webkehitystä, Android-tuunailuja, yleistä säätämistä, sosiaalista mediaa. En tiedä voiko viittomakieltä ja työtä laskea harrastukseksi, mutta jos harrastus on sellaista mistä tykkää niin niiden parissa myös menee suurin osa päivistäni.

Näillä minut saa onnelliseksi.
Näillä minut saa onnelliseksi.

Periaatteeni

Maailmankatsomukseni: Paradoksaalisuudestaan huolimatta koen olevani agnostinen kristitty. Agnostikko vasta lähinnä jumalkysymyksiin vastauksella ”en tiedä” ja uskoo että ei voi tietää onko Jumalaa vai ei. Agnostinen kristitty on samaa mieltä kuin puhdas agnostikko, mutta silti joko sisimmässään uskoo tai haluaa uskoa tai seuraa ja noudattaa suurinpiirtein kristittyjä arvoja koska kokee kristinuskon muuten omakseen.

Jos jätetään uskonto pois aiheesta (minkä yleensä teenkin), minusta jokainen saa tehdä ihan mitä lystää, mikä minä tai sinä olet sanomaan kenenkään uskomuksiin tai näkemyksiin. Olen joskus elänyt muiden ehdoilla ja nyt alan vihdoinkin oivaltamaan että pää räjähtää harvemmin kun keskittyy siihen mikä on itselle hyväksi.

Vihaan: Tässä kohtaa pitää oikein miettiä. En suoranaisesti vihaa kovinkaan montaa asiaa. Epärehellisyyttä, manipulointia, trollaamista, omahyväisyyttä, epärealistisuutta. Olen kai aika lunki kun ei nyt tule muuta mieleen. Aikaisia herätyksiä! Aamuja!

Halveksin: Muita tietoisesti hyväksikäyttäviä ihmisiä, narsisteja, bodareita, trolleja, nettihuijareita, ihmisiä jotka eivät usko mitä sanotaan, vastuuttomia ihmisiä, kukkahattutätejä joilla menee liian lujaa, riistokapitalisteja, niitä joilla on noussut kusi päähän (näyttelijät jotka eivät ota roolia koska saavat palkkaa vain miljoonan päivässä kahden miljoonan sijaan, levy-yhtiöt joita haittaa pari piraattia mutta omat artistit eivät kiinnosta jne.).

Rakastan: Perhettäni; vaimoa, tytärtä, poikaa. Vanhempiani. Elossa olemista. Leffoja, sarjoja, tweettaamista, harrastuksiani yleisesti. Ja työtäni.

Haaveilen eniten: Lomamatkasta, omakotitalosta, menestymisestä, siitä että rahaa riittäisi sillä tavalla ettei tarvitsisi laskea joka kauppareissulla tai keräillä kuitteja budjetointia varten.

Tarvitsen: Unta. Univajetta kerääntynyt parikymmentä tuntia.

Pelkään: Juuri nyt minusta tuntuu että en pelkää mitään. Pelolle ei pitäisi antaa valtaa. Sen virheen olen pari kertaa tehnyt. Lasken enemmänkin kammoksumiseksi, mutta ”pelkään” Vaaksiaisia ihan hitosti!

Kaipaan: Omaa kotitaloa Paronintiellä ja elämää ennen kuin vanhempani erosivat 26-vuoden yhdessäolon jälkeen muutamia vuosia sitten. Kaipaan myös sitä kun äiti asui Jyväskylässä ja joskus palaan kuvitelmissani takaisin lapsuuteni jota haluaisin elää uudelleen. Niihin muistoihin on mukava turvautua silloin kun arki tuntuu liian hektiseltä.

Murehdin: Useimmiten varmaan ihan turhasta, ainakin silloin kun se koskee omaa nuppiani. Eniten ehkä murehdin miten vaimokulta jaksaa kaiken tämän keskellä.

Kerään: Ainakin Oluita ja elokuvia. Virtuaalisesti, mutta kuitenkin.

Kuukauden ikäinen poikani Manu Milo Devin.
Kuukauden ikäinen poikani Manu Milo Devin.

Lempparit

Väri: Musta. Lapsuuden lempiväri oli vihreä ja siitä tykkään vieläkin.

Vuodenaika: Syksy.

Eläin: Pidän monestakin eläimestä, mutta koira tai kissa. Mitään karvallisia en voi omistaa pahan allergian takia.

Lukeminen: En juurikaan enää lue kun en saa koskaan aikaa rauhoittua mihinkään hiljaiseen paikkaan. Viimeksi luin Taivas ja Helvetti -kirjan ja oli muuten hyvä!

Musiikkilaji: Black metal, mutta kuuntelen kaikkea laidasta laitaan.
Numero: Miksi? Ei minulla ole lempinumeroa.

Asia minussa: Rationaalisuus. Teen mielestäni asiat jokseekin järkevästi ja minulla on kyky ratkaista ongelmia. Lisäksi olen yllättynyt siitä, että olen nykyään sosiaalisempi.

Ruoka: En ole mikään kulinaristi, mutta tykkään lihasta. Pekoni, nauta, sika, pihvit… Grincos Locosin jyväskylän aurajuustopurilainen on nykyään huikea!

Juoma: Kokis, mehu, hyvä olut jota en ole ennen maistanut.

Lomakohde: Olen aika vähän matkustellut. Jonnekin aurinkoiseen paikkaan olisi kiva mennä. En ole koskaan ollut missään rannalla ainakaan pidempään. Toisaalta yksi isoimmista haaveistani olisi lähteä kiertämään Keski-Euroopan pienpanimoita ja kuppiloita.

Tuoksu: Olen mies, en tiedä tuoksuista mitään. Vaniljan tuoksu on kiva. Tykkään myös oluiden tuoksuista.

Kasvi: Ihan sama? meillä on jotain muovikukkia.

Säätila: Paras sää on sellainen jonka yritin kuvata tähän Rollemaan ulkoasuun. Näet sen yläosassa. Lempisääni on kesällä tai alkusyksystä kun on vielä lämmin, mutta ei liian kuuma, eikä kylmä. Tuulee ja sataa, mutta ei liikaa vaan siten että lämmin tai viileä tuulenvire hyväilee kasvoja. Aurinko pilkottaa, muttei porota. Nostalginen, ihana sää.

Tapa viettää vapaailta: Jos oikeasti joskus saisi kunnon vapaaillan niin lähtisin maistelemaan oluita kylille tai kävisin jollain hyvällä keikalla. Istuisin irkkupubissa kavereiden kanssa ilman kiirettä minnekään. Kotona vapaailtaa vietän joka päivä lasten kanssa, parhaimpina päivinä saunoen ja vain ollen.

1176403_10151817259824525_305691180_n

Kysymyksiä

Pidätkö tytöistä vai pojista? Jos tällä viitataan seksuaaliseen suuntautumiseen olen hetero. Vanhempana kysymyksen voisi ajatella myös omista lapsista ja kysymystä mietittiinkin kun odotettiin toista lastamme. Lapsissa pidän molemmista, enkä millään lailla suosi toista sukupuolta, mutta mukavaa kun on tyttö sekä poika.

Onko sinulla salaisuuksia? Ei. En pidä salaisuuksista, enkä ymmärrä miksi niitä pitäisi olla. On toki sellaisiakin asioita, joita en vaimoni lisäksi muille kerro, mutta en koe niitä salaisuuksiksi. Olen aika avoin netissäkin, minkä olet varmaan huomannut.

Millaisesta seksistä pidät? No nämä on niitä asioita, joihin viittasin edellisessä.

Onko sinulla valkolakkia? Juu, vuodesta 2007.

Onko sinulla jokin mielen sairaus? Menneisyyden masennuksista selvitty enkä ole yli kolmeen vuoteen kokenut itseäni mitenkään psyykkisesti sairaaksi. Eipäilyä yleistyneestä ahdistuneisuushäiriöstä, mutta ei mitään sen kummempaa. Kai. En ainakaan halua ajatella niin. Jos on, en koe sitä negatiivisena asiana vaan yhtenä elämän haasteista.

Onko sinulla jokin muu vakava sairaus? Sellainen random migreeni taitaa olla että kerran kuussa tai parissa tulee niin kova päänsärky että mitään ei pysty tekemään ja oksettaa. Migreeni se varmaan on ja ainakin äitilläni on myös. En tosin ole tutkituttanut.

Millainen oli ensimmäinen tatuointisi tai lävistyksesi? Ensimmäinen ja viimeinen on tuo labret, eli alahuulessa. Vuodesta 2007 ollut naamassa jonkinlainen kirurginteräksinen piikki.

Mitä tilaat baarissa? Silloin kun käyn, tilaan jonkun (mielellään hyvän) oluen. Mitään muuta en juurikaan tilaa, oli tilanne mikä hyvänsä. Olutta löytyy joka tilanteeseen. Useimmiten jää yhteen tai kahteen.

Poltatko tupakkaa? En.

Omistatko eläimiä? En. Olen kaikille karvaisille eläimille allerginen. Pahoja allergisia kohtauksia (hengenahdistus, ihon kutiaminen ja ihottuma, nuha ja silmien punotus ja kirveleminen) on tullut koirista, kissoista, rotista, hamstereista ja pupuista. Muuten varmaan olisi koira tai kissa.

Onko sinua siunattu parhaalla ystävällä? Kyllä minulla taitaa sellainen olla. Mitkä kriteerit nyt sitten ovatkin. Olen aika vaatimaton tällaisten asioiden suhteen.

Mitä muuttaisit itsessäsi? Koittaisin muuttaa työpukeutumistani vähän asiallisempaan, mutta se ei ole minulle ykkösprioriteetti. Aikomuksena ja tavoitteena kuitenkin on, mutta tyyli ei tule muuttumaan rokahtavammasta pois. Koitan myös olla jämptimpi. Loppupeleissä ei paljon muutettavaa, tykkään olla tällainen.

IMG-20131003-WA0004

Kerro jotakin siitä kun…

Olit 10 vuotta nykyistä nuorempi: 14-vuotias. Hmm. Vaikea muistella millainen olin tuolloin. Koodailin omiani tietokoneella, vähän kuten nytkin. Ahmin tietoa kaikesta sellaisesta mistä muut lapset eivät olleet kiinnostuneet (koodikielet, tietokoneet, tietokonepelit, metallimusiikki). Olin ujo ja nyt jälkeenpäin mietittynä hieman masentunutkin. Mutta tosiaan ei paljon muistikuvia. Ehkä elämä oli niin tasapaksua. Pitäisi lukea vanhoja päiväkirjojani joskus kun kehtaisi.

Viimeksi koit romanttisen hetken: Joku aika sitten kun katsoin vaimon kanssa poikamme hymyilevän.

Viimeksi sait jonkun nauramaan oikein makeasti: Jaa-a, vaimolle heitin jotain läppää.

Joku kehuu sinua taitavaksi: Joskus menen hämilleni kaikessa vaatimattomuudessani, mutta kiitän kohteliaasti. ”Ei se nyt mitään ollut”.

Teet itsellesi lounasta: Mitä? En minä tee itselleni lounasta. Lämmitän Billy’s pakastepizzaa tai teen munakasta. Lounaita varten on ravintelit ja vaimot.

Meikkaat juhlavasti: Halloween. Jos silloinkaan. Tämä kysymys taisi olla suunnattu juuri minulle.

Lausut kehuja: Kehun vain syystä.

Viimeksi luit jotakin syvällistä: En muista.

Sellasta. Tunnetpahan nyt Rollen vuosimallia 2013.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

  1. Mcpolo

    Hauska tutustua vuosimalli 2013 rolleen ;-)

  2. Etsä tiedä kuka mä luulen olevani? | DefeatedInk

    […] ole kirjoitettavaa koska en halua mitenkään yksityiskohtaisesti siitä kertoa. Näin sitten Rollemaassa artikkelin jonka Rolle oli ”nyysinyt” tästä. Ajattelinpa sit itsekin tehdä […]