Mielen hattarapilviä ja matkakuumeilua

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 15 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Vähän vaikea taas lähteä kirjoittamaan mitään, mutta kirjoitanpa silti. Minussa on se hyvä puoli että tekstiä syntyy, vaikka ei olisi kirjoitettavaa. Joskus on vain tarve kirjoittaa, mutta toisaalta en tarvitse edes tarvetta kirjoittaa – kunhan kirjoitan. Ehkä taas turhauttavaa lukijoiden kannalta, mutta ainakin blogini pysyy elossa. Mutta milloinkas minä harvalukuista lukijajoukkoani ajattelen, heh.

Tahdoin sitä tai en, masennus on nostanut päätään taas. Tuntuu ettei ole yhtäkään päivää ilman että on mieli vähän vakavammin maassa. Tällä hetkellä on hyvä ja helpottunut olo, kun aamupäivästä sai itkettyä kaiken ulos. En rupea eritetlemään tapahtumia, mutta kävi pahin juttu sitten syksyn 2007. Toisaalta sairaalassakaan ei uskalla käydä puhumassa, kun se maksaa, eikä ole varaa. Ihan kuin ei olisi tarpeeksi euroja rästissä muutenkin sairaalakulujen osalta.

Viime yönä en voinut nukkua, joten olen ollut nyt hereillä noin 42 tuntia putkeen. Kuuden aikaan elokuvaa katsellessani väsymys tuntui kunnolla, mutta nyt taas se tuntuu hiljalleen väistyvän. Silti sellainen painava olo tuolla ohimossa. Jos sitä kohta nukkuisi kunnon 13 tunnin yöunet, kun Lottakin nukahtaa pian. Lotta on ollut hirveän positiivisella päällä (kuten aina) ja onkin aina se valopilkku elämässä joka onnistuu nostamaan psyyken takaisin valoon. Pitäisi tässä pian blogata pikkuiseenkin.

Katsellaan tässä matkoja ulkomaille. Sellaisia äkkilähtöjä ja parin päivän pikamatkoja. Vähän tuntuu siltä että pitää päästä jonnekin muualle hetkeksi rauhoittumaan. Kaivataan kaikki pientä lomaa. Pitänee soitella ja kysyä edullisia matkoja eri matkayhtiöiltä. Jos on jotakin todella edullista (100-500e) 2 hengen/perhematkaa mielessä niin suosittele ihmeessä. Jospa tästä kohta unten maille.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

2 kommenttia

 1. Rauno

  Netistä googlaamalla voi löytää edullisia tarjouksia varsinkin ”reppumatkaajille”. Blogissani on hakukoneisiin linkkejä, esim. http://www.ebookers.fi/ voi aloittaa. Finnairkin välillä laittelee sähköpostiin halpoja viikkotarjouksia verrattuna normaalihintoihin.

  Halpalentoyhtiöden tarjouksiin kannattaa myös tutustua. Joskus pari vuotta sitten muistaakseni Ryanair jakeli lähes ilmaisia, muistaakseni euron nimellishintaisia äkkilähtöjä Eurooppaan. Viime aikoina en ole ihan sellaisia huomannut. Tosin halpisyhtiöt usein perivät piilokustannuksena muutaman kympin ns. ”laukkumaksun”, jota ei mainoksissa välttämättä kerrota.

  Lapsen kanssa valmis pakettimatka hotelleineen lienee paras. Kyseleminen ei vielä paljon maksa, mutta luulen ettei ainakaan suomalaisilta matkayhtiöiltä irtoa kovinkaan halpoja tarjouksia. Lisäksi ei voi yhtään olla varma onko lopullinen hinta se minkä ne sanovat, koska ne varaavat itselleen oikeuden muuttaa hintaa jälkikäteen johonkin lakiin vedoten. En tiedä mikä muiden kokemus on ollut, mutta itselleni on sattunut lähes niin, että ne ovat tuota oikeuttaan käyttäneet. Sen jälkeen kun kauppaan on sitouduttu on postiin kolahtanut kymmenien eurojen lisämaksu ”kustannusten nousun vuoksi”. Näin kuviteltu muka hyvä tarjous on kuivunut kasaan. Tuollainen menettely tuntuu huijaukselta ja vaikuttanut siihen, että itselläni on motivaatio kadonnut kysellä suomalaisilta matkanjärjestäjiltä ”tarjouksia”. Hyvähän se on kenen tahansa lyödä tiskiin ”hyvä tarjous”, jos hintaa voi nostaa lakiin vedoten jälkikäteen.

  Kustannuksia laskiessa pitää huomioida myös matkakulut lentokentälle.ja mitä itse kuluttaa matkan aikana.

 2. jents

  me käytiin turkissa, oli all-inclusiv ja matka makso vaan 499. kannattaa kattoa deturin matkat (http://www.matkadetur.fi/)