Maanantaimetallia 7 – Opeth-vastine Suomesta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Viime viikolla RouVix toivoi jotain opethmaista settiä tämän viikon maanantaimetalliin. Opeth on harvinaisen uniikki metallibändi, jota on lähes mahdotonta lähteä genrettämään, sillä se yhdistelee ääriheviä, progressiivista metallia ja on ottanut vaikutteita todella monesta metallin ja rokin alalajista. Itse väittäisin Opethia silti progressiiviseksi metalliksi, joskin raja on hyvin häilyvä doomahtavan melodisen metallin välillä. Vaikea sanoa. Genret voi unohtaa suosiolla, kun Opethista puhutaan.

Opethmaisia bändejä ei siis paljon ole, jos ollenkaan. Lähimpänä Opethia lienee kuitenkin joensuulainen Ikuinen Kaamos, joka soundiltaan liippaa hyvin läheltä. Toinen hyvin läheltä liippaava suomalainen bändi on jo hajonnut Farmakon, mutta ensin mainittu Ikuinen Kaamos on huomattavasti parempaa. Ikuinen Kaamos -yhtyeellä on myös huomattavasti enemmän niitä Opethin lanseeraamia himmailuja extreme-mätön ohella.

Ikuinen Kaamos - Fall of Icons

Tämän päivän biisi on siis Indoctrination of the Lost levyltä Fall of Icons. Kuuntele alta ja kerro kuinka paljon musiikki kuulostaa mielestäsi Opethilta. Tai sitten odota Opethin uutta albumia nimeltään Heritage, joka julkaistaan 20. syyskuuta.

Ikuinen Kaamos– Indoctrination of the Lost

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. mandrl

    Nopea google-kierros löysi FB-kommentin, jonka mukaan Ikuinen kaamos on määrittelemättömän pituisella tauolla. Toivottavasti noista kuullaan vielä.