Maanantaimetallia 52 – Mystistä ja atmosfääristä black metallia Amerikan luonnosta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Ulkomusiikillisesti countryduolta näyttävä amerikkalainen Wolves in the Throne Room on kunnioitettava bändi siinä mielessä että se ei pureudu mihinkään tunnettuun muottiin. Weaverin veljesten muodostama bändi ei juokse miekka kädessä corpsepaintit kasvoilla metsässä Immortalin tyyliin kuten niin moni modernikin bm-bändi nykyään. Toisaalta sehän on ihan yksi ja sama mitä bändi tekee tai miltä näyttää jos musiikki kuulostaa hyvältä. Ainakin itse olen tätä mieltä.

Perinteistä bläkkistä bändi ei tee myöskään sanoituksiltaan, jotka keskittyvät perus epätoivon ohella lähinnä shamanismiin ja luontoon. Kuullaanpa kappaleilla jopa linnun laulua. Vielä itsellenikin hieman vieraampi yhtye julkaisi killerilevyn Celestial Lineage viime syksynä. Musiikillisesti meno on jykevää ja eeppistä, mutta bändin vaatimattomat promokuvat eivät kerro musiikista kirjaimellisesti yhtään mitään. Viimeksi vastaavia mitäänsanomattomia ulkomusiikillisia viboja herätti saksalainen bm-duo Klabautamann.

Lempikappaleekseni on muodostunut Subterranean Initiation, jonka huikea melodia alkaa ensimmäisen kerran 1:18 kohdalta ja mielihyväkeskusta stimuloivammin kohdassa 6:19. Atmosfääristä ja upeaa. Suosittelen jos musta metalli yhtään kiinnostaa. Tässä vielä teille, joilla ei ole Spotifya.

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä