Maanantaimetallia 2 – Uutta kuolemankatkuista musiikkia itsemurhan ruhtinaalta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Depressiivissuicidaaliseksi blackmetal-bändiksi mielletty (dsbm) Shining julkaisi uuden levynsä Född Förlorare (”Syntynyt luuserina”, ”Born loser”) toukokuun 25. päivä, jonka jälkeen se ilmestyi pian Spotifyynkin. Uutta Shiningin suuntaa voisi kuvailla hieman opethmaiseksi melankoliapläjäykseksi, jossa silti paljon elementtejä vanhasta Shiningista, joka oli enemmän black metallia.

Shining

Vaikka vanhan kansakunnan blackmetal-hevipäät ja puristit levyä kritisoivatkin kärkkäästi, tykkään itse uudesta levystä vallattomasti, vaikka se onkin kokonaisuutena vähän keveämpi paketti kuin aiemmat lätyt. Levyllä laulaa nokkamies-Kvarforthin lisäksi Ruotsin kuuluisan poppikokoonpanon Nordmanin laulaja Håkan Hemlin ja blackmetalhirmu Watainin Erik Danielsson.

Vaikka pidän valtavasti koko levystä, ehdoton lempikappaleeni levyltä on Tillsammans är vi allt, jolla kertsiä laulaa tosiaan Nordmanin Håkan Hemlin. Biisin nimi on vaikea kääntää suomeksi, kääntyy jotakuinkin ”Yhdessä olemme enemmän”. Englanninkielinen käännös selittää filosofiaa hieman paremmin: ”Together We Are Everything”. Kappale sopii kuin nenä päähän sateiseen kevätmaanantaihin. Tässäpä olisi, sanoitukset ja biisi myös niille, jotka eivät Spotifya omista. Olkaatte hyvät.

Shining – Tillsammans är vi allt

Kom, kom, kom, kom till mig du underbara sjukdom
Slå mig sönder och samman och tvinga mig ned på knä
Injicera all din ondska in i min menlösa kropp
Och på ett fåtal sekunder försvinner alla bekymmer långt, långt bort

För utan mig är du ingenting, är du ingenting
Och utan dig är jag ingenting
Men tillsammans är vi allt

Skada mig, ja skada mig du underbara sjukdom
Beröva mig din frihet, kom och beröva mig mitt liv
Ta mitt hopp, mina drömmar, mina förväntningar inför ett vi
Och förstör dem allesamman, min gudomliga ledstjärna negativ

Ingen glädje kan liknas vid dig
Och ingen erövring kan jämställas med dig
Inget lyckorus kan jämföras med dig
Och ingen kärlek kan någonsin ersätta dig

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä