Maanantaimetallia 17-20

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 13 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Maanantaimetalli on vähän taas jäänyt maanantain kiireiden vuoksi kirjoittamatta. Siispä nyt tulee taas kolme biisiä kerralla, kun otan kolmen viikon maanantaimätöt takaisin. Tänä aamuna oli ensimmäisiä kertoja pakkasta tänä syksynä, joten ensimmäisenä biisinä toimikoon mahtavan Tuomas Saukkosen soolobändin Black Sun Aeonin kappale nimeltään ”Routa”.

Black Sun Aeon

Black Sun Aeon – Routa ()

Opethilta tuli hiljattain uusi albumi, Heritage, josta povattiin yllättävän epä-Opethmaista lättyä. Täytyy kyllä silti sanoa että kyllä tämä on sitä tuttua tunnettua Opethia. Oikeassa kuitenkin olivat, että kikkailu on siirtynyt enemmänkin tuonne 70-80-luvulle blacksabbathmaiseen fiilistelyyn. Levyllä ei kuulla yhtään örinää ja se on hyvinkin paljon Damnation-tyylinen, kuten myöskin luvattua. Diggaan kovasti jokaisesta biisistä, Introsta Outroon. Tässä yksi levyn taideteoksista, The Devil’s Orchard ().

Opeth - Heritage (2011)

Opeth – The Devil’s Orchard

Sitten vähän popimpaa. Tässä on kappale, jota olen luukuttanut viikkotolkulla. Kyseessä on yhdysvaltalaisen metalcore/melodisen death metal -poppoon suoltama kappale Collapsed, jossa lauleskelee myös Soilworkin ehana Björn ”Speed” Strid, jonka suustaan päästämät sulosävelet sulautuvat Ryan Clarkin äänen kanssa yksiin niin ällistyttävän hyvin ettei tahdo erottaa kumpi on kumpi.

Kappale löytyy myös Spotifysta ().

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä