Maanantaimetalli 65-67 – Kanadalaista synkkyyttä ja mustaa doomia Ukrainasta

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 12 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Hyvää kolmattakymmenettä viikkoa! Tänä maanantaina vuorossa on vähän synkempää metallia. Ukrainalainen Astaroth Mercin yhden miehen projekti Raventale ei aikoinaan aluksi sytyttänyt meikäläistä. Olisiko syynä se, että bändin ensimmäiset levyt ovat ukrainaksi. Ensilevy tottelee nimeä На Хрустальных Качелях.

Uudemmat levyt ovat kuitenkin englanniksi ja sittemmin olenkin päässyt miehen musiikkiin paremmin sisälle. Bändi soittaa doomahtavaa blackmetallia, tai black metallia doom-vaikutteilla, kuinka päin sen sitten haluaakaan mieltää. Moni biisi uusimmalta levyltä Bringer of Heartsore on sokeria korville. Bändiä ei löydy Spotifysta, joten tässä hieman maistiaista Youtube-playerin kautta:

Sui Caedere

Atmosfääristä ja depressiivistä mustaa metallia tehnyt kanadalainen Sui Caedere on myöskin yksi upeimmista underground-löydöistäni. Bändi hajosi ensimmäisen levyn jälkeen, joten levyjä ei ole Therí¨reneä enempää. Ensimmäinen ja viimeinen levy on kuitenkin täyttä timanttia. Kappale nimeltään Le Cerceuil oli sellainen, joka osui ja upposi bändiltä ensimmäisenä, siispä, ollos hyvä:

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

1 kommentti

  1. Maanantaimetallia 68-71 – Melodisen mättömetallin uutuuksia Suomesta ja Ruotsista | Rollemaa.org

    […] siitä viimeisimmistä on kolme viikkoa? Huh huh. No, tänä maanantaina täräytetään taas sellaiset hevit kajareista, […]