Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Väsymys, kaaos, maanantai

Viisi tuntia ja kaksikymmentäyhdeksän minuuttia huonolaatuista unta. Lähden silti kuudelta lenkille. Ulkona on pimeää. Säkkipimeää. Järven rannalla juostessa näen, kuinka valo alkaa hiljalleen rikkoa pilvipeitteitä järven yläpuolella. Rauhallinen aamu, ei näy ketään missään. Jalatkin toimivat taas. Yritän nyt olla stressaamatta ja juoksen vain eteenpäin. Keskivauhti kuusi minuuttia kilometri, ihan jepa.

Tänään palavereja kahdeksasta neljään. Vaikka suurin osa jutuista onkin kivoja firman sisäisiä asioita, väsyttää – ja paljon. Pitäydyn silti kahdessa kupissa kahvia.

Tätä kirjoittaessa teksti vilisee silmissä. En ole ehtinyt työpäivän aikana perkaamaan pursuilevaa Akiflow-tehtävälistaani, joten teen sen kotona. Ensin soittelen hieman pianolla Soundtrack to Isolationia.

Kalenterissa on nyt meditointi- ja hengittelyhetket. Hengitän huonosti ja pinnallisesti ja vihdoin löydän oikeanlaiset appit harjoitteluun. Breathe, Medito ja Center ovat jatkossa apunani aina kun tarvitsee varata hetki mielen tyhjentämiselle. Yritän opetella.

Jatketaan harjoituksia.

Tässä kirjoituksessa on 160 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää