Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Ajatuksia kahvikupillisella

Yht’äkkiä minua väsyttää kamalasti, vaikka juuri join ison kupin kahvia. Iltapäivän orastava päänsärky on muuttanut muotoaan. Olen syönyt ja juonut riittävästi, joten särky enteilee alkavaa migreenikohtausta. Tilanne ei vielä ole paha ja onneksi päänsärkyni on hitaasti kehittyvää sorttia. Vältän katsomasta valoihin päin ja onneksi istun suhteellisen rauhaisessa nurkassa. Päätän purra hammasta.

Istun Espresso Housessa odottelemassa poikani ystävän syntymäpäiväjuhlien päättymistä. Vielä vajaa tunti venailua. Hieman ahdistaa ajatus siitä, että yhdeksänvuotias on toisaalla ilman puhelinyhteyttä, kun ei ehtinyt lataamaan puhelimeensa virtaa. Mutta kaverin vanhemmilla on numeroni. Eiköhän hän pärjää.

Ajatukset ovat vahvasti tulevassa työviikossa. Haluan firmastamme menestyvän, ehkä vähän nopeammin kuin muut porukasta. Maanantaiaamuiset liiketoiminnan kehittämiseen varatut tunnin sessiot ovat selkeästi olleet hyvä juttu kaiken kannalta. Uskon, että kovalla työllä saavuttaa tuloksia, kun kaikki tähtäävät saman tavoitteen eteen.

Mietin, milloin minusta tuli näin skarppi? Vai olenko edes tarpeeksi tarkkana? Paljon asioita on joka tapauksessa loksahtanut paikoilleen. Vaikka joskus väsyttää, en ole enää nykyisin sekaisin, uupunut tai masentunut. Alkoholin jättäminen pari vuotta sitten oli peliliike. En kaipaa enää yhtään. Samoin talouden haltuunotto vuotta aikaisemmin. Ei enää tajutonta kitkuttamista. Enää asioita elämässäni ei pääse valumaan läpi sormien.

Uskon edelleen, että ihminen pystyy mihin vain, jos vain haluaa. Loppujenlopuksi meitä kaikkia määrittelevät epävarmuutemme ja alitajuiset uskomuksemme vain silloin kun annamme niiden viedä meitä. Olen oppinut paljon siitä miten itseensä ja ympäristöönsä kannattaa suhtautua. Lamaannuttava ahdistus on usein läsnä, mutta se ei enää pääse rampauttamaan toimintakykyä. On helpompi kulkea eteenpäin.

Akkua 33%. Kahvikuppi on tyhjä. Kirjan luku lopussa. Kolme varttia aikaa tapettavana. Tykyttävä päänsärky. Veera junassa kohti Jyväskylää. Selviämme varmasti tästäkin.

Olen jo lopettamassa tämän tekstin kirjoittamista, mutta ajatukseni palaavatkin takaisin elämän rajallisuuteen. Taas on yksi sunnuntai pelattu läpi ja elämänlanka lyhempi. Yksi ruutu lisää mittariin. Kun tietää, ettei ruutuja tule lisää, haluaa käyttää jokaisen ruudun mahdollisimman hyvin. Siihen tämä ”skarppiuskin” perustuu. En halua tuhlata aikaa tyhmiin asioihin, jos minä pääsen vaikuttamaan.

Hyvää sunnuntai-illan jatkoa ja tsemppiä ensi viikkoon!

Tässä kirjoituksessa on 385 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää