Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Kotiasiat kunnossa

Herään joskus viiden aikaan. Vaimo on herännyt ajossa. Häntä selvästi jännittää Tampereen reissu. Siellä on jokin kuurosokeiden peliviikonloppu. Meinaan saada sydänkohtauksen, kun kuudelta vaimon uusi tärinällä toimiva herätyskello lähtee käyntiin. Koko sänky tärisee. No, ainakin huomaa jatkossa. Saattaisi olla hyötyä itsellenikin vaikeina aamuina?

Saan silmät auki vasta kunnolla joskus kymmenen aikaan. Talo tuntuu tyhjältä ilman Veeraa, en ole tottunut siihen että hän on muualla, koska hän on aina kotona. Syömme lasten kanssa aamupalan ja sitten lähden nuorimmaisen kanssa ostamaan kavereilleen syntymäpäivälahjaa. Tästä jatkamme suoraan uimahallille.

Minulla on mennyt ohi, että AaltoAlvarin kylpyläosasto, pore-, koski- ja aaltoallas sekä aaltosali ovat kaikki suljettu peruskorjauksen vuoksi. Käytännössä lillumme siis 0,9m altaassa pojan kanssa. Yritän opettaa poikaa uimaan, mutta hän on niin arka että itku tulee. En viitsi pakottaa. Opetan perustekniikoita puolisen tuntia ja loppuajan pelleilemme. Mukavaa isä-poika-aikaa. Lähdemme saunaan polskittuamme puolisentoista tuntia.

AaltoAlvariin on avattu myös uusi kahvila, tänään ensimmäistä päivää auki. Berliininmunkkeja ei löydy, mutta otamme dallasmunkit. Minulle kahvia, pojalle Jaffaa. Tässä kohtaa on mukava vain istua hiljaa ja keskittyä hetkeen. Täydellinen munkki. Carpe diem.

Kotimatkalla Manuun iskee harmistus, kun pitää taas kävellä. Kävelymatka menee kuitenkin nopeasti. En viitsi hypätä bussiin parin kilometrin takia.

Alamme kotiin tullessa tekemään Lotan kanssa makaronilaatikkoa, joka onkin tällä kertaa yllättävän hauskaa puuhaa. Lottakin toteaa, että onpa kiva tehdä isin kanssa ruokaa ja meidän pitäisi tehdä tätä useamminkin. Palaute kuulostaa hyvältä, sillä esiteini-ikäisen kanssa elämä ei aina ole ollut helppoa.

Lapset ovat hyvällä tuulella, makaronilaatikkokin on kuulemma parasta ruokaa ikinä. Robotti-imuri moppaa ja imuroi. Mukava lauantai omassa rauhassa. Tulethan vaimoseni kuitenkin pian ja turvassa kotiin. Ensi yö tulee tuntumaan yksinäiseltä, mutta kerrankos sitä näin. Pitää ottaa tästä koti-isä-viikonlopusta kaikki ilo irti.

Hyvää viikonloppua!

Tässä kirjoituksessa on 335 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää