Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Valon vaikutus mielialaan

Juostessani tänään kymmenen kilometrin lenkkiäni, mietin että onpa mukavaa juosta kun aurinko paistaa. Niin monena päivänä sitä on tullut juostua säkkipimeässä tai kolkon harmaassa säässä. Suomen talvi on välillä vitsaus.

Valolla on välitön virkistävä vaikutus ja se kohentaa myös mielialaa, kertoo ylilääkäri Timo Partonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Yle: Lisääntyvä valo sekä tahdistaa että sekoittaa ihmistä

Sen sijaan sokeri taitaa olla aika pahaa myrkkyä. Tulut syötyä karkkia ja jo 100 gramman jälkeen iskee päänsärky. Pitänee vähentää.

Tässä kirjoituksessa on 104 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää