Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Rento perjantai

Kerrankin ihanan lyhyt, normaali perjantai.

Palataanpas hetkeksi päivän alkuun. Herään noin viiden tunnin yöunien jälkeen ja pääsen vaivoin lenkille. Jään lenkin jälkeen kotiin etäilemään. Aamu on vaikea, eikä pelkästään minulla itselläni. Hyppään kahdeksan puheluun, olen hieman kuutamolla, mutta saamme asiat käytyä läpi. Pupellan samalla aamupalajogurttia marjoilla. Omat palaverit ovat mukavan rentoja, mutta pysymme silti asiassa.

Ensimmäisen palaverin jälkeen ehdin hoitaa joitakin tärkeitä juoksevia asioita kun jo alkaa toinen. Kirjanpitäjän kanssa vierähtää reilu tunti nopeasti. Raha ja numerot ovat lempijuttujani.

Välissä vähän itkettääkin. Tällä viikolla on ilman mitään kummallista syytä kesken kaiken iskenyt paniikkia. On jotenkin absurdia, miten iso kontrasti syntyy eri tunnetilojen välille, etenkin silloin kun asiat ovat periaatteessa hyvin, mutta oma pää sanoo itsensä irti. Puhtaasti oma tilanteeni harvoin aiheuttaa mitään kummempia, mutta sitten kun kyseessä en ole ainoastaan minä, se on joskus menoa. Ahdistus voi syntyä odottamatta. Olen empaattinen, tunteva otus. Mutta eteenpäin on mentävä.

Sushia myöhäisellä lounaalla (kiitos Veera), sitten kamppeet kasaan ja toimistolle. Koodikatselmointi koko tiimillä, muutama irtotaski lennosta ja kupille. Nollasiiderin voimin Lucky Baldwiniin ja turinaa sen ”toisen perheen”, eli työporukan kanssa. Välissä vähän palvelinhässäkkää, mutta en ota pulttia. Termuxin ja Slackin välityksellä tekniikka pelaamaan ja jatkuu. Rento fiilis säilyy koko illan ja on mukava jutella ihmisille.

Puoli seitsemän aikaan mieleen tupsahtaa, että olen tosiaan ollut tällä viikolla pitkiä pätkiä töissä. On parempi huomioida perhettäkin joskus. Aika hyvästellä työkaverit, ystävät, ainakin tämän viikon osalta.

Kotona muut saavatkin sitten jakamattoman huomioni. Lapset selittävät suu vaihdossa päivästään ja vaimonkin kanssa tulee jauhettua. Tietokoneella en enää tänään viihdy, lokikirjatekstinkin päätän nakutella puhelimella.

Nyt kelpaa köllötellä. En aio juurikaan puuttua työjuttuihin ennen maanantaita. Lepo ja palautuminen on tärkeää. Ja rakkaat läheiset.

Hyvää viikonloppua!

Tässä kirjoituksessa on 341 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää