Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Työ-elämä -tasapaino

Tästä viikosta eteenpäin olen luvannut Lotalle, että koitan pitää jonkinlaisen work-life -balanssin, jonka kanssa on ollut haasteita. Olen liian hurahtanut työntekemiseen ja unohtanut muun. Nyt on paljon syytäkin panostaa perheeseen, ihan vaan jutteluun ja ajanviettoon. Se tekee hyvää myös itselleni.

Töissä on muutama peruskomponentti, jotka tekevät siitä mielekästä. Yleensä ne ovat:

  • Haluaa tehdä työtään
  • ”Pitää” tehdä työtä
  • Työstä saa rahaa

Minulla nämä kaikki toteutuvat, sen lisäksi että työ on ihan oikea intohimo. Työ ei tunnu työltä, kun on loputtomasti kehitettävää ja kaikki on mieluista, sitä ominta juttua. Kuvittele omalle kohdallesi jokin lempijuttusi, missä olet vieläpä hyvä ja saisit tehdä sitä rajattomasti milloin vain ja saisit siitä vielä vähän kyhnyäkin? Voiko parempaa ollakaan?

Silti, koti on tärkeä. Ja vapaa-aika. Päätöntä tekemistä pitää olla, että jaksaa. Täällä on muitakin kuin Rolle ja Rollen jutut. Otan pään pois perseestä ja katson välillä ympärilleni. Lupaan.

Tässä kirjoituksessa on 168 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää