Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Edistystä

En pidä sanasta ”projekti”, koska sillä on alku ja loppu. Rollemaa on elossa niin pitkään kuin minäkin, toivottavasti joku pitää sivustoa Internetissä sen jälkeenkin. Ymmärrettävyyden vuoksi puhutaan nyt kuitenkin Rollemaasta ”projektina”, ainakin tässä yhteydessä. Kirjoittamisharrastuksen säännöllisyyden kehittämisen yhteydessä lähdin remontoimaan blogiani siinä samalla kuin eräänlaisena projektina. Sehän lähti hieman lapasesta, sillä WakaTimen mukaan olen koodannut sivustoani kuluvalla viikolla 17 tuntia, 33 minuuttia.

Ensimmäisessä tällä uudella päiväkirjaominaisuudella varustetussa kirjoituksessani listasin hieman ideoita joistakin tulevista ominaisuuksista.

Lista näyttää tällä hetkellä tältä:

  1. Kalenteri, josta näkee milloin olen kirjoittanut ja voi suoraan hypätä päivään
  2. ”GitHub chart” -tyyppisen kirjoittamistavoitegraafi
  3. Vanhat kunnon LiveJournal-tyyliset ”Nyt soi”, ”Sää tänään”, ”Mieliala”, ”Sijainti” jne. metatiedot kuvakkeilla
  4. Tumma teeman
  5. Sanamäärät näkyviin (tässä tekstissä on 401 sanaa)
  6. Somejakokuva automaattisesti Unsplashista

Päätin toistaiseksi, että en tee kalenterinäkymää. Sen sijaan korjasin kasan bugeja, päivitin teeman paketit (GitHub), tein tumman teeman (vaihdettavissa oikeasta ylälaidasta), parantelin hieman linkkien selkeyttä sekä päivitin infosivun.

Tänään koodasin vain 4 tuntia, 40 minuuttia. Päivän lista:

Tähän vaimo toteaisi, ”sinä ja sinun tyhmät listat”.

Hyvä sunnuntai tänään.

Tässä kirjoituksessa on 216 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää