Mikä lokikirja?

Rollemaan kapteenin lokikirja on Rollen kevyt päiväkirja ja päivittäinen kirjoitushaaste. Tavoitteena on kehittää mielenterveyttä, kirjoittamisharrastusta ja madaltaa kynnystä itseilmaisuun.

Muista hengittää

Avaan silmäni väkisin. Tuntuu kuin en olisi nukkunut silmällistäkään. Vaimo ja tytär nukkuivat levottomasti, heillä on jokin flunssakierre meneillään. Poika oli viime viikolla yhden päivän pois koulusta varmuuden vuoksi. Nyt poika on tervehtynyt, mutta huutaa herätessään, että ei halua kouluun. On minun vuoro kävellä samaa koulumatkaa. Tytär jää vaihteeksi kotiin tervehtymään.

On maanantai. Ulkona on säkkipimeää. Aamupaino +0.4kg. Seuraavaksi suihku ja nopea aamupala. Sitten pääsen keittämään kahvia. Jos ehdin. 30 minuuttia aikaa, sitten ulos kylmyyteen. Vaimo valittaa olojaan. Poika huutaa, että puhelin ei toimi. Arki vyöryy päälle. Ahdistaa.

(Hyvää) Huomenta. Ei hedelmällisiä ajatuksia vielä toistaiseksi.

Tässä kirjoituksessa on 115 sanaa.

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää