Last.fm

Kirjoittanut . Liittyy aiheisiin , , , .

Arkistomatskua

Otathan huomioon, että tämä on yli 17 vuotta vanha artikkeli, joten sisältö ei ole välttämättä ihan ajan tasalla. Olin artikkelin kirjoittamishetkellä 19-vuotias.

Tajusin juuri, että en ole vielä kertonut last.fm:stä. Tämä on samalla informoiva ja mainostava blogimerkintä tämän päivän hittisivustosta.

Last.fm (audioscrobbler) on yhteisötyyppinen sivusto musiikin kuuntelijoille. Itse rekisteröidyin huvikseni 20. joulukuuta 2005 ja nyt olen jo täysin koukussa. Last.fm listaa (”scrobbaa”) kuunnellut biisit profiilisivulle last.fm-ohjelman kautta. Ohjelmasta saa myös paljon hyödyllistä tietoa bändistä ja biisistä samalla kun kuuntelee. Profiilisivulla näkee kuuntelutilastoja, mitä bändejä, genrejä ja biisejä on kuunnellut eniten ja vähiten ym.

Alunperin rekisteröidyin kyseiseen palveluun, koska halusin listata viimeksi kuunneltuja biisejä täällä rollewebissä. En jaksanut enää kikkailla tiettyjen soittimien scriptien kanssa. Last.fm sopii tarkoitusperiini täydellisesti. Nykyään sivusto on minulla aina auki. Last.fm:stä tietoja voi vetää nettisivulle, irssiin/muualle irkkiin data feedien avulla. Mahtaisaa.

Käyttäjiä on jo niin paljon, että lähes jokaisesta vähänkin tutusta bändistä löytyy tietoa. Sivulla voi myös kuunnella streamina vapaavalintaista musiikkia. Ja onhan siellä myös ilmaisia biisejäkin ladattavana. Sivu laskee myös musiikkimakujen yhteensopivuuden toisten kanssa. Oma tunnukseni on osoitteessa last.fm/user/rolle-/.

Mitä siis odotat?

Piditkö tekstistä? Tarjoa kahvit!

Kuva Roni Laukkarisesta

Roni Laukkarinen

Kirjoittaja on 35-vuotias elämäntapanörtti, ammatiltaan yrittäjä ja teknologiajohtaja perustamassaan digitoimistossa, verkkosivujen tekijä, koukussa kirjoittamiseen 5-vuotiaasta. Päivät kuluu monipuolisen musiikkiharrastuksen, retropelien ja koodaamisen parissa, mutta arkea piristyttää myös vaimo ja kaksi lasta. Mastodon ja leffat lähellä sydäntä.

Lue Rollesta lisää

Reaktiot

Vaadittu kenttä

 

3 kommenttia

  1. Jaatinen

    Tuo on kyllä loistava sivu, itsekin olen pari vuotta tuota jo käyttänyt (http://www.last.fm/user/jaatinen/). Hyvä vakoilla hevarikavereitten lipsahduksia… ja omiakin. :D

  2. Nikke

    Ei saa mainostaa muille! Kohta kaikki muutkin ovat samanlaisessa koukussa tuohon palveluun! :D

  3. Rolleweb.net » Nuo pienet yhteisöt joissa elämme

    […] Käyttäjiä on jo niin paljon, että lähes jokaisesta vähänkin tutusta bändistä löytyy tietoa. Sivulla voi myös kuunnella streamina vapaavalintaista musiikkia. Ja onhan siellä myös ilmaisia biisejäkin ladattavana. Sivu laskee myös musiikkimakujen yhteensopivuuden toisten kanssa. lainaus blogimerkinnästä “last.fm” […]